ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
konstantina tsoutsoulopoylou diaitologos diatrofologos

Κωνσταντίνα Τσουτσουλοπούλου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Ph.D.c
82299 Προβολές

Σπουδές

Από το Μάιο του 2015 είμαι Υποψήφια Διδάκτωρ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου διερευνώντας την αλληλεπίδραση του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος με συμπεριφορές που επηρεάζουν το ενεργειακό ισοζύγιο παιδιών και ενηλίκων. Το 2010, αποφοίτησα από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών μου σπουδών ανέπτυξα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εφαρμογή προγραμμάτων διατροφής και άσκησης σε επίπεδο Δημόσιας Υγείας. Το γεγονός αυτό με ώθησε στο να συνεχίσω με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Προαγωγής και Αγωγής Υγείας στην Ιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής μου διατριβής ασχολήθηκα με την ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση προγράμματος παρέμβασης σε επαγγελματίες υγείας με στόχο την εκπαίδευσή τους για την έγκαιρη ανίχνευση της υποθρεψίας σε ηλικιωμένα άτομα.

Απασχόληση

Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα προαγωγής της υγείας και πρόληψης νοσημάτων του πληθυσμού, μέσω της διατροφής και της άσκησης. Παράλληλα συνεργάζομαι με ελληνική εταιρία τροφίμων που παράγει, συσκευάζει και διανέμει μεσογειακά προϊόντα (ελιές, ελαιόλαδο, αποξηραμένα σύκα, όσπρια, κτλ), ενώ ταυτόχρονα παρέχω τις διαιτολογικές μου υπηρεσίες στην Αθήνα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς μέσω της παροχής εξατομικευμένης συμβουλευτικής.

Στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, κατά τη διάρκεια των Μεταπτυχιακών μου σπουδών, εργάστηκα επικουρώντας μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών λόγω της εξαιρετικής ακαδημαϊκής μου επίδοσης. Στη συνέχεια εργάστηκα ως έμμισθη επιστημονική συνεργάτης της Α' Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» συμβάλλοντας στην ανάπτυξη συστάσεων για γονείς και επαγγελματίες υγείας και θεραπευτικού αλγορίθμου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της υπερβαρότητας και παχυσαρκίας κατά την παιδική και εφηβική Ηλικία.

Στο πλαίσιο των προπτυχιακών μου σπουδών πραγματοποίησα πρακτική άσκηση που περιλάμβανε παρακολούθηση ασθενών σε κλινικό περιβάλλον, σύνταξη διαιτολογίου και διατροφική συμβουλευτική στα νοσοκομεία: Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία", Νοσοκομείο «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ» και Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα».

Κατάρτιση

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης μου στον τομέα της Διατροφής (και όχι μόνο) παρακολουθώ σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια που οργανώνονται από ελληνικούς και παγκόσμιους φορείς στη χώρα μας και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα ολοκληρώνω τα σεμινάρια LLL της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (ESPEN) για την απόκτηση του αναγνωρισμένου από την ESPEN διπλώματος στην Κλινική Διατροφή. Παράλληλα, λόγω της ενασχόλησής μου με την έρευνα, παρακολουθώ τη διεθνή βιβλιογραφία, ενώ συμμετέχω και στη συγγραφή επιστημονικών δημοσιεύσεων σε έγκριτα διεθνή περιοδικά.

Ενδιαφέροντα

Μου αρέσει το διάβασμα, ο κινηματογράφος, η εκμάθηση ξένων γλωσσών και τα ταξίδια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, για να κρατάω τον εαυτό μου σε φόρμα μαθαίνω λάτιν και ευρωπαϊκούς χορούς συμμετέχοντας σε ερασιτεχνικές μουσικοχορευτικές παραστάσεις.