Breakfast Session 2018: Γνωρίστε τα πάντα για τα δημητριακά πρωινού

breakfast session nestle

Το breakfast session αποτελεί έναν θεσμός που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η εταιρεία, προκειμένου να ακούσει τις ανάγκες του κοινού, μέσα από το διαιτολογικό γραφείο και φέτος θα θέλαμε να το μεταφέρουμε και στους συναδέλφους που δεν κατάφεραν να παρευρεθούν, λόγω απόστασης και συνεχών υποχρεώσεων.

Πάμε λοιπόν, να δούμε πώς ήταν το πρωινό αυτό!

Ξεκινήσαμε τη συνάντησή μας, έχοντας την ευκαιρία να επιλέξουμε τα δημητριακά πρωινού ολικής αλέσεως Fitness Dark Chocolate & Fitness Fruits μαζί με γιαούρτι και μίγμα αγαπημένων φρούτων. Μαζί με το πρωινό αυτό, είχαμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε τα δημητριακά πρωινού με διαφορετικούς τρόπους μέσα σε 2 συνταγές, τις οποίες λατρέψαμε και θα θέλαμε να μοιραστούμε και μαζί σας:

Μπορείτε να δείτε την παρασκευή των συνταγών στα παρακάτω βίντεο:

  • Yogurt, Smoothie & Granola Parfait

  • Thumbprint Cookies

Έπειτα, περάσαμε στην παρουσίαση των νεότερων εξελίξεων στα δημητριακά πρωινού από το συνάδελφο Ιωσήφ Αλεξανδρίδη, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, Nutrition, Health & Wellness Manager της Nestle, τα οποία μπορείτε πλέον να παρακολουθήσετε πλέον και εσείς από το χώρο σας!

Τι είναι αυτό που έχει αλλάξει στα δημητριακά πρωινού της Nestle τα τελευταία 3 χρόνια;

Στο 1ο βίντεο, μπορείτε να παρακολουθήσετε τις σημαντικές αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στη συνταγή στα δημητριακά Fitness τα τελευταία 3 χρόνια, σχετικά με την περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη και λιπαρά, καθώς και τις νέες γεύσεις που έχουν προστεθεί στη σειρά.

Ποια είναι η νέα αλλαγή που έχει πραγματοποιηθεί στα παιδικά δημητριακά;

Στο επόμενο βίντεο, μπορείτε να δείτε τη νέα προσέγγιση που έχει η εταιρεία σχετικά με τα παιδικά δημητριακά της Nestle, τις αλλαγές που έχουν κάνει προκειμένου να βελτιωθεί η θρεπτική τους αξία με βάση τις ανάγκες των καταναλωτών, καθώς επίσης και την προσθήκη νέων προϊόντων στη σειρά των παιδικών δημητριακών.

Fitness Granola vs. άλλα προϊόντα Granola

Στο 3ο βίντεο, ο Ιωσήφ Αλεξανδρίδης μας παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά των προϊόντων Granola και τη σύγκριση σχετικά με άλλα αντίστοιχα προϊόντα της αγοράς.

Q&As για τα δημητριακά πρωινού!

Έπειτα από την ολοκλήρωση της παρουσίασης των θρεπτικών χαρακτηριστικών και των νεότερων εξελίξεων των προϊόντων, δόθηκε η ευκαιρία να απαντηθούν ερωτήματα των συναδέλφων στο πλαίσιο μιας συζήτησης, όπως:

Πώς διατηρείται η γλυκιά γεύση στα δημητριακά;

O Ιωσήφ μας λέει: Εδώ είναι όλη η ουσία των διατροφικής μεταβολής. Έχει αφαιρεθεί ζάχαρη χωρίς ουσιαστικά να επηρεαστεί η γεύση. Η τεχνολογία είναι σύμμαχός μας σε αυτή τη περίπτωση. Μια τεχνολογία που όσο και αν ακούγεται απλή στην πράξη δεν είναι καθόλου εύκολη και χρειάστηκαν περίπου 4 χρόνια για να υλοποιηθεί. Έχει να κάνει με την αντίληψη της γλυκιάς γεύσης και οχι με το πόση ζάχαρη θα καταναλώσουμε. Επίσης δεν έχουν χρησιμοποιηθεί άλλα τεχνητά γλυκαντικά. Πως έγινε αυτό; Αφαιρέθηκε η ζάχαρη από τη μάζα της συνταγής και αφού οι νιφάδες ψήνονται στη συνέχεις ψεκάζονται εξωτερικά με μια μικρή ποσότητα ζάχαρης ώστε όταν έρθουν σε επαφή με τα αισθητήρια κύτταρά της γεύσης στη γλώσσα, να δίνουν την αίσθηση του γλυκού χωρίς τελικά αυτό που θα καταναλώσουμε να περιέχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης.

Ποιοι είναι οι λόγοι μείωσης τουφοινικέλαιου στα προϊόντα;

O Ιωσήφ μας λέει: Το φοινικέλαιο είναι ένα φυτικό λιπαρό που προέρχεται από τον καρπό του φοινικόδεντρου. Σε κάποιες χώρες αποτελεί τη βασική λιπαρή ύλη τους όπως το ελαιόλαδο στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές αναφορές γύρω από το φοινικέλαιο άλλες αβάσιμες και άλλες παραπλανητικές, ιδιαίτερα λόγο της επεξεργασίας του, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί αρνητική εικόνα στον καταναλωτή. Να τονίσουμε ότι αν ακολουθούνται οι σωστές πρακτικές επεξεργασίας του, όπως και όλων των ελαίων τότε αυτά καθίστανται ασφαλή για την υγεία του καταναλωτή. Και εδώ λοιπόν, η αντικατάσταση του φοινικέλαιου γίνεται για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις και σεβόμενοι τις ανάγκες των καταναλωτών, όπως πάντα πρέπει να κάνει μια εταιρία τροφίμων.

Τι να κρατήσετε;

FITNESS

  • 2017: πραγματοποιήθηκε η προσθήκη βρώμης στη βασική συνταγή.
  • 25% περισσότερες σοκολατένιες νιφάδες – ίδια ποσότητα σοκολάτας, αλλά σε πιο λεπτές στρώσεις, οπότε καλύφθηκαν περισσότερες νιφάδες, οπότε και οι θερμίδες παρέμειναν σταθερές.
  • Προσθήκη cranberries στα Fitness Fruits.
  • Από το 2014 έως το 2017 μειώθηκε έως 40% η ζάχαρη, χωρίς προσθήκη άλλων σακχάρων ή γλυκαντικών στη βασική συνταγή.
  • Αφαιρέθηκε ένα μεγάλο ποσοστό ζάχαρης από τον όγκο της συνταγής και ψεκάστηκαν οι νιφάδες με μικρή ποσότητα ζάχαρης, ώστε να μένει στη γλώσσα η αίσθηση του γλυκού.
  • Νέες φρουτένιες μπάρες Fitness: α) με φράουλα και cranberries και β) με ροδάκινο και βερίκοκο. Και οι 2 αυτές μπάρες έχουν από κάτω μια λεπτή στρώση με γεύση γιαουρτιού.
  • Νέα Fitness granola με μέλι και Fitness granola με cranberries και κολοκυθόσπορο, με πολύ καλύτερα διατροφικά στοιχεία (ζάχαρη, λιπαρά, ολική άλεση) σε σύγκριση με τα αντίστοιχα προϊόντα του ανταγωνισμού.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ

  • Στόχος να κατανοήσει ο κόσμος ότι τα δημητριακά φτιάχνονται από απλά υλικά (simply good ingredients) και το τι είναι ολική άλεση.
  • Νέα Nesquik Alphabet όπου αντί για μπαλίτσες, τα δημητριακά θα είναι σε σχήμα γραμμάτων (λατινική αλφάβητο), με ακόμη λιγότερη ζάχαρη από τα κανονικά Nesquik.
  • Νέο πακέτο με 6 πακέτα – μερίδες, 2 από κάθε γεύση (Nesquik, Lion, Cookie Crisp) ώστε να μπορούν τα παιδιά να παίρνουν μαζί τους τα αγαπημένα τους δημητριακά όπου κι αν πηγαίνουν!

CLUSTERS

  • Πλέον τα Clusters προσφέρουν μια πλήρη γκάμα δημητριακών για να καλύψουν όλα τα γούστα, ειδικά των αντρών, με μεγάλη διατροφική αξία.

Μπορείτε να μας στείλετε όποια απορία έχετε στο info@mednutrition.gr. Ελπίζουμε να βρείτε χρήσιμες τις νέες αυτές πληροφορίες!