Εξελίξτε τις διαιτολογικές σας υπηρεσίες με τα ψυχοεκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΕ.Ψ.ΕΦ.

13566 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί

Αν έχετε παρατηρήσει και εσείς ότι οι διαιτολογικές γνώσεις μπορεί να μην αρκούν για μια πετυχημένη συνεδρία, τότε αξίζει να αναπτύξετε τις συμβουλευτικές δεξιότητες από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Ψυχολογικών Εφαρμογών.

Σε τι θα σας ωφελήσουν;

  • Αναγνωρίζοντας τα συναισθηματικά εμπόδια και τους συμμάχους του πελάτη σας, θα τον οδηγήσετε σε μία αποτελεσματική συνεδρία.
  • Θα καλλιεργήσετε τους μηχανισμούς άμυνας των πελατών σας απέναντι σε κοινωνικές προκλήσεις όπως αφθονία πρόχειρου φαγητού και αδύνατα πρότυπα.
  • Με λεκτική αλλά και μη λεκτική επικοινωνία, θα δείχνετε εύστοχα στον πελάτη πώς να χειρίζεται στην πράξη τις καταστάσεις.
  • Θα πλαισιώσετε την σχέση σας με τον πελάτη ώστε να είναι εκατέρωθεν εποικοδομητική και να ολοκληρώσει με θετική διάθεση την συνεργασία σας.
  • Τελειώνοντας η ημέρα εργασίας σας, θα έχετε καταφέρει να παραμείνετε ξεκούραστοι χωρίς να μεταφέρετε στο σπίτι άγχη και συναισθήματα που συναντήσατε στον πελάτη σας

Πέρα από τα Όρια της Δίαιτας

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα με ψυχοεκπαιδευτικό χαρακτήρα που έρχεται σαν μία εναλλακτική πρόταση στην απώλεια του βάρους όπου καλείστε να μην δώσετε δίαιτα στον πελάτη σας. Θα το εφαρμόσετε σε άτομα τα οποία είναι χρόνια παχύσαρκα ή υπέρβαρα και καλείστε να δώσετε έμφαση σε ψυχοκοινωνικούς παράγοντες που δημιουργούν και ενισχύουν την παχυσαρκία, την διαταραγμένη εικόνα σώματος και τη χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Δεξιότητες Συμβουλευτικής και Επικοινωνίας

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα εξασκήσει τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες ώστε να επιλέγετε τις κατάλληλες λέξεις, να διατηρείτε την αντίστοιχη στάση σώματος, να εφαρμόζετε ειδικές τεχνικές (ενσυναίσθηση, ενεργητική ακρόαση κ.ά.) με απώτερο στόχο την αποτελεσματική επικοινωνία και την κινητοποίηση του πελάτη σας.

Η ψυχοεκπαιδευτική προσέγγιση θα βοηθήσει τον πελάτη να κάνει πράξη όσα επιτάσσουν οι διαιτολογικές σας γνώσεις.

kepsef logo 800

Λίγα λόγια για το ΚΕ.Ψ.ΕΦ.

Το ΚΕ.Ψ.ΕΦ. έχει πολυετή πείρα εφαρμόζοντας προγράμματα που έχουν ψυχοθεραπευτικό, συμβουλευτικό, αλλά ταυτόχρονα και παιδαγωγικό χαρακτήρα. Οι ενέργειες που πραγματοποιεί γίνονται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, καθώς και σε ανθρώπινα συστήματα, όπως για παράδειγμα οργανισμούς ή εταιρείες.

Τα προγράμματα που πραγματοποιούνται από το Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών και απευθύνονται σε Διαιτολόγους-Διατροφολόγους είναι διαδραστικά και σε ομάδες ενώ τα τμήματα που δημιουργούνται είναι ολιγομελή για την καλύτερη βιωματική εκμάθηση!

Επιστημονική υπεύθυνη και εκπαιδεύτρια των προγραμμάτων είναι η κα. Νάνσυ Κακέτση, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια, M.Sc.