Live Streaming για τον επαγγελματία υγείας

Μ. Χουρδάκης "7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού"

28 Μαιού 2024 || Facebook group medNutrition PRO

Στο live streaming που πραγματοποιήσαμε στην ομάδα medNutrition PRO την Τρίτη 28 Μαϊού, συζητήσαμε με τον δρ. Μιχάλη Χουρδάκη, Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, όπου σε συνεργασία με άλλες επιστημονικές εταιρείες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, πραγματοποιούν δράσεις επιμόρφωσης. Η συζήτηση αφορούσε κυρίως το 7ο πανελλήνιο συνέδριο Ιατρικής / Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου με 1 Ιουνίου 2024.

Το live streaming, στην ομάδα medNutrition PRO στο Facebook, συντόνισε ο διαιτολόγος- διατροφολόγος Πάρης Παπαχρήστος

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο στη συνέχεια:

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο, ενώ σας παραθέτουμε και μερικές από τις ερωτήσεις που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης:

Πότε ήταν το πρώτο συνέδριο της Grespen και τι έχει αλλάξει μέχρι σήμερα;

Το πρώτο συνέδριο ήταν το 2011. Μέχρι τώρα πραγματοποιούταν ανά 2 έτη. Αυτή είναι η πρώτη φορά που έγινε ετήσιο και μάλλον θα συνεχιστεί, καθώς υπάρχει μεγάλη όρεξη για ενημέρωση.

Τα LLL θα είναι στο συνέδριο, με ποια θεματολογία;

Η θεματολογία του LLL θα είναι η Διατροφή στην Παχυσαρκία.

Να δούμε το πρόγραμμα του συνεδρίου;

Το συνέδριο φέτος θα είναι πιο μικρό, αντί για 2,5 ημέρες θα κρατήσει 1,5 ημέρα. Η θεματολογία αφορά κυρίως κλινικά και νοσοκομειακά ζητήματα.

Η πρώτη μέρα είναι αφιερωμένη στο LLL με θεματολογία Διατροφή στην παχυσαρκία. Δεύτερο γεγονός της πρώτης μέρας αφορά το workshop για την παρεντερική διατροφή.

Για το Σάββατο, τη βασική μέρα του συνεδρίου, έχουν επιλεχθεί κατηγορίες ασθενειών, όπως ηπατοπάθειες και νοσήματα του πεπτικού. Στη συνέχεια θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τα χρόνια νοσήματα και τις διάφορες καταστάσεις με διαταραχές θρέψης, αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με την θρέψη του χειρουργικού ασθενούς.

Το τελευταίο τραπέζι αφορά τον βαρέος πάσχοντα ασθενή όπου και ολοκληρώνεται το συνέδριο.

Το συνέδριο είναι συμπυκνωμένη πληροφορία της καινούριας γνώσης και ευκαιρία για αλληλεπίδραση, συζήτηση και εμβάθυνση.

Δείτε το Αναλυτικά Πρόγραμμα του Συνεδρίου

Γίνεται και σε άλλες χώρες στην ίδια συχνότητα; Αντίστοιχη θεματολογία;

Οι περισσότερες ευρωπαικες χωρες μελη της Espen έχουν ετήσιο συνέδριο. Η διάρκεια και η συχνότητα του συνεδρίου σχετίζεται με τα πληθυσμιακά μεγέθη. Στην Γερμανία εκτός από το δικό τους το ετήσιο έχουν και ένα τριεθνές μεταξύ των Γερμανόφωνων χωρών.

Η θεματολογία είναι παραπλήσια καθώς είναι ένας συγκερασμός του τι καινούριου υπάρχει.

Πως κάποιος γράφεται; Και αν μπορούμε να δώσουμε οδηγίες για να έρθει στο συνέδριο.

Στην ιστοσελίδα www.grespen.org υπάρχει ξεχωριστή καρτέλα για το Συνέδριο του 2024 και όποιος θέλει να εγγραφεί ακολουθεί τα πολύ απλά βήματα. Καλό θα ήταν να γίνει σύντομα, ώστε να εξασφαλίσει τη θέση του στο συνέδριο.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο καινούριο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, στο κτήριο που βρίσκεται το κυλικείο.

Σας περιμένουμε όλους εκεί:)