Live Streaming για τον επαγγελματία υγείας

Ε. Ζουμπανέας: «Η Δυναμική και οι Επαγγελματικές Ευκαιρίες της Ομαδικής Εκπαίδευσης του ΚΕΑΔΔ»

12 Νοεμβρίου 2023 || Facebook group medNutrition PRO

O Ευάγγελος Ζουμπανέας, Διαιτολογος- Διατροφολόγος με ειδίκευση σε θέματα διατροφικών διαταραχών, και Διευθύνων Σύμβουλος στο κέντρο εκπαίδευσης ΚΕΑΔΔ μας ενημερώνει για τις εκπαιδεύσεις του ΚΕΑΔΔ και πώς αυτές βοηθούν έναν επαγγελματία κατά την Διαιτολογική πράξη. Μαζί στη συζήτηση ήταν οι συνάδελφοι Κλειώ Χούπη και η Άννα Καψιώτη, που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση του ΚΕΑΔΔ και μας μετέφεραν την εμπειρία τους, αλλά και πόσο τις βοήθησε μέχρι και σήμερα αυτή εκπαίδευση. Το live streaming, στην ομάδα medNutrition PRO στο Facebook, συντονίζει ο διαιτολόγος- διατροφολόγος Πάρης Παπαχρήστος

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο, ενώ σας παραθέτουμε και μερικές από τις απαντήσεις που μας έδωσε:

Ποιά η εμπειρία της κας Χούπη [3:30]

Η ίδια παρκολούθησε την εκπαίδευση το 2016. Πιστεύει πως είναι αναγκαίο να την παρακολουθήσει κάποιος, ανεξάρτητα από το από ποιό πανεπιστήμιο έχει αποφοιτήσει. Προσδίδει περισσότερες γνώσεις σε θέματα ψυχολογίας και διατροφικών διαταραχών αλλά κυρίως τη δυνατότητα να δεις πως εφαρμόζεται στην πράξη όλη αυτή η γνώση. Αποτέλεσε ιδιαίτερη βοήθεια για την ίδια, καθώς θεωρεί πως μέσω της συγκεκριμένης εκπαίδευσης έμαθε να συναναστρέφεται καλύτερα με τους διαιτώμενους. Έτσι, 7 χρόνια μετά είναι σε θέση να διαχειριστεί κάθε περιστατικό με την ομάδα της που φυσικά έχει παρακολουθήσει επίσης την εκπαίδευση.

Ποιά η εμπειρία της κας Καψιώτη [10:46]

Η ίδια παρκολούθησε την εκπαίδευση το 2018. Πριν την εκπαίδευση δεν είχε μια καλή εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει σε ένα διαιτολογικό γραφείο. Τελειώνοντας, άλλαξε τελείως η αντιμετώπισή της ως προς τους Διαιτώμενους. Θεωρεί πως λόγω αυτής της εκπαίδευσης ακούει σχόλια όπως "είσαι μία διαιτολόγος διαφορετική από τους υπόλοιπους"

 

{slider=Τι είναι οι εποπτείες και πως λειτουργούν;[14:22]}

Κατά τη διάρκεια των εκπαιδεύσεων αλλά και μόλις ολοκληρωθούν, πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση εποπτείες. Συναντήσεις δηλαδή, όπου συζητώνται αληθινά περιστατικά και δίνονται πολλές συμβουλές ως προς τη διαχείρισή τους. Πρόκειται για μια ιδέα που προήλθε από το ΚΕΑΔΔ πριν 5 χρόνια και παγκόσμιως δεν γίνεται πουθενά αλλού. Κατά τη διάρκεια του βίντεο, μπορείτε να βρείτε αποσπάσματα των εποπτείων για να καταλάβετε και μόνοι σας πως γίνονται.

Ποιές οι on Demand Εκπαιδεύσεις του ΚΕΑΔΔ;[11:26]

Το ΚΕΑΔΔ σε μια προσπάθεια επικαιροποίησης των γνώσεων αλλά και βελτίωσης των υπηρεσιών μας προχώρησε στη δημιουργία του e-learning. Εκεί, ανάμεσα σε άλλες, μπορούν να βρεθούν οι ακόλουθες εκπαιδεύσεις:

  • ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΟΙΛΙΟΚΑΚΗ
  • ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

Τι ισχύει για το Δίκτυο Συνεργασίας;[19:20]

Μέσω του ΚΕΑΔΔ δημιουργήθηκε μία πλατφόρμα που λέγεται "Βρες έναν ειδικό πάνω στις Διατροφικές Διαταραχές. Στο συγκεκριμένο σύστημα πραγματοποιείται μία δωρεάν συνεδρία ώστε να γίνει αξιολόγηση για το εάν πάσχει από κάποια διατροφική διαταραχή. Στη συνέχεια, κάποιος συνεργάτης του καθορίζει το Διαιτολογικό σχήμα. Ο διαιτώμενος στη συνέχεια προαγοράζει 2 μήνες συνεδριών ώστε να μπει στη διαδικασία να βγει από το μονοπάτι της διατροφικής διαταραχής.

Μάθετε περισσότερα για την έναρξη εγγραφών για το εαρινό τμήμα 2023 της Εκπαίδευση Master Practitioner in Eating Disorders