Live Streaming για τον επαγγελματία υγείας

Εντερικό Μικροβίωμα: Ο πολύτιμος σύμμαχoς του σύγχρονου Διαιτολόγου-Διατροφολόγου

26 Νοεμβρίου 2021 ||Cisco Webex

Πρόσφατα, διεξήχθη διαδικτυακά, το επιστημονικό webinar με θέμα «Εντερικό Μικροβίωμα: Ο πολύτιμος σύμμαχoς του σύγχρονου Διαιτολόγου-Διατροφολόγου» σε συνεργασία με το Μικροβιολογικό και Ερευνητικό εργαστήριο "Διαγνωστική Αθηνών".

Tα θέματα που παρουσιάστηκαν είχαν μεγάλο ενδιαφέρον και έθεσαν τη βάση για εξαιρετικές ερωτήσεις και συλλογισμούς.

Μικροβιωματική Διατροφή και ο ρόλος της στη βελτίωση των συμπτωμάτων σε άτομα που πάσχουν από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Ομιλήτρια: Κατερίνα Βάμβουκα, Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc

Εντερικό μικροβίωμα και ο ρόλος του στην Παχυσαρκία

Ομιλητής: Dr  Παναγιώτης Α. Βαραγιάννης M.Med.Sc. PhD, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

EnteroScan: Έλεγχος του Eντερικού Mικροβιώματος και των λειτουργιών του

Ομιλητής: Βασίλης Σιδερής, Ιατρός - Βιοπαθολόγος & Βιολόγος, επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur. 

Συζήτηση

EnteroScan®

Το EnteroScan® της Διαγνωστικής Αθηνών αποτελεί μια ομάδα εξειδικευμένων εργαστηριακών εξετάσεων που αναλύουν το εντερικό μικροβίωμα και τις λειτουργίες του. Ο έλεγχος του εντερικού μικροβιώματος (εντερικής χλωρίδας) με το EnteroScan® επιτρέπει τον έλεγχο των αποκλίσεών του, βοηθάει στη διάγνωση, στην επιβεβαίωση ή τον αποκλεισμό πολλών παθολογικών καταστάσεων και ρίχνει φως στην αιτιολογία και την παθογένεια χρόνιων νοσημάτων και κατευθύνει τη θεραπεία τους.
 
Ο έλεγχος EnteroScan απευθύνεται σε ανθρώπους που: 
  •  Αντιµετωπίζουν χρόνια προβλήµατα υγείας 
  •  Αναζητούν την βέλτιστη υγεία µε φυσικούς τρόπους 
  •  Θέλουν να προλάβουν την εµφάνιση νοσηµάτων του σύγχρονου τρόπου ζωής
Τα αποτελέσµατα του αναλύονται από τους ειδικά ® EnteroScan εκπαιδευµένους συνεργάτες. Η φυσική αναζωογόνηση και η επιστροφή στην κανονικότητα του εντερικού µικροβιώµατος γίνεται µε στοχευµένες παρεµβάσεις στη διατροφή και τη χρήση των κατάλληλων συµπληρωµάτων (προβιοτικά / πρεβιοτικά), αποτελώντας το πρώτο βήµα για την αιτιολογική αντιµετώπιση πολλών χρόνιων προβληµάτων.   

Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα και να εντάξεις το εργαλείο αυτό στον διατροφικό χειρισμό των πελατών σου μπορείς να προγραμματίσεις μία συνεδρία με τον κύριο Βασίλη Σιδερή
Ιατρό - Βιοπαθολόγο & Βιολόγο, επιστημονικό συνεργάτη του Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur. Θα σε ενημερώσει και θα σε κατευθύνει σχετικά.