Live Streaming για τον επαγγελματία υγείας

Φωτεινή Νταλούκα «Σύγχρονος Διαιτολόγος: Φυτικά Συμπληρώματα και Φαρμακολογική Δράση»

26 Ιανουαρίου 2023 || Facebook group medNutrition PRO

Μαζί μας, σε αυτό το LiveStreaming, η Φωτεινή Νταλούκα, επιστημονική υπεύθυνη της herbalist μας ενημερώνει για τα Φυτικά Συμπληρώματα και τη Φαρμακολογική τους Δράση. Το live streaming, στην ομάδα medNutrition PRO στο Facebook, συντονίζει ο διαιτολόγος- διατροφολόγος Πάρης Παπαχρήστος.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο, ενώ σας παραθέτουμε και μερικές από τις απαντήσεις που μας έδωσε:

Τί εννοούμε Φυτικά Συμπληρώματα με Φαρμακολογική Δράση και πώς μπορούν να βοηθήσουν τον Επιστήμονα Υγείας; [4:35]

Πρόκειται για εκχυλίσματα που προέρχονται από φυτά, που όταν καταναλωθούν από ανθρώπους έχουν κάποια βιολογική επίδραση. Με άλλα λόγια έχουν επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη, επεμβαίνοντας σε βιολογικά μονοπάτια, έτσι μπορούν να βοηθήσουν σε διάφορα προβλήματα υγείας. Δεν έχουν τόσο έντονη δράση όσο τα φάρμακα για αυτό και έχουν μία πιο ευρεία αλλά και πιο ασφαλή χρήση και μπορούν να προταθούν και από τους επιστήμονες υγείας, είτε πρόκειται για Ιατρούς και Φαρμακοποιούς, είτε για Διατροφολόγους.

Είναι ασφαλή; [8:05]

Σε αντίθεση με τα περισσότερα φάρμακα που πιθανόν έχουν κάποιες παρενέργειες, τα Φυτικά Συμπληρώματα ασκούν μία ήπια επίδραση για αυτό και δεν έχουν γενικά κάποια παρενέργεια στις συνιστώμενες δόσεις. Κάθε φυτικό συστατικό που περιέχεται στα προϊόντα είναι επιστημονικά ελεγμένο ως προς την δράση και την αποτελεσματικότητά του.

Ποιά τα προϊόντα της εταιρίας Herbalist και σε ποιές καταστάσεις/ παθήσεις, θα μας βοηθήσουν; [11:16]

Αρχικά, υπάρχουν 2 προϊόντα που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με το μεταβολισμό:

  • Το Zeta Colest που συμβάλλει στη διαχείριση θεμάτων ήπιας και μέτριας δυσλιπιδαιμίας, περιέχει φυσικά συστατικά που βοηθούν στη ρύθμιση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.
  • Το Hepadep που προορίζεται για να βοηθήσει σε θέματα αποτοξίνωσης του ήπατος και κυρίως τη μη αλκοολική λιπώδη διήθηση του ήπατος, με αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και αποτοξινωτική επίδραση.

Στη συνέχεια, μπορούμε να βρούμε τα προϊόντα που αφορούν το γαστρεντερικό σύστημα όπως:

  • To Gastrodep που συμβάλλει στη διαχείριση της Γαστροοισοφαγικής Παλινδρόμησης, της Οισοφαγίτιδας και του Γαστρικού Έλκους. Εμφανίζεται σε σιρόπι και μασώμενα δισκία.
  • Το Gasdep που βοηθά στη λειτουργική δυσπεψία, τον μετεωρισμό και των συνοδών γαστρεντερικών διαταραχών. Περιέχει ένα μείγμα φυτικών εκχυλισμάτων, πεπτικών ενζύμων και ένα προβιοτικό στέλεχος, το lactobacillus acidophilus.
  • Το Lactodep που βοηθάει στη διαχείριση διαταραχών της εντερικής λειτουργίας. Περιέχει φυσικά συστατικά που συμβάλλουν στην αποκατάσταση της ισορροπίας της μικροβιακής χλωρίδας για αυτό και συνίσταται σε περιπτώσεις διάρροιας και της δυσκοιλιότητας.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μακροχρόνια χρήση; [55:13]

Παρόλη τη φαρμακολογική τους δράση, τα συγκεκριμένα προϊόντα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μακροχρόνια καθώς δεν οδηγούν στη συσσώρευση τοξικότητας από τοξίνες που μπορεί να παράγει ο οργανισμός.

Μπορούν να καταναλωθούν από Vegans; [50:50]

Με εξαίρεση δύο προϊόντα (το Gasdep και το Zeta Colest) που λόγω της ζελατίνης στην κάψουλα τους δε μπορούν να καταναλωθούν από vegans, όλα τα υπόλοιπα προϊόντα δεν περιέχουν κάποιο συστατικό ζωικής προέλευσης, οπότε μπορούν να καταναλωθούν ελεύθερα και από vegans.

Μπορείτε να κατεβάσετε ένα συνοπτικό PDF αρχείο παρουσίασης των συμπληρωμάτων της εταιρείας Herbalist για άμεση επικόσκόπιση και αξιοποίηση στους πελάτες σας.

herbalist broschure

Ενημερωθείτε για τα προϊόντα Herbalist
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας, εάν επιθυμείτε να έρθει σε επικοινωνία μαζί σας επιστημονικός εκπρόσωπος της εταιρείας Herbalist για περαιτέρω ενημέρωση και βοήθεια σε δικά σας περιστατικά που μπορεί να αξιοποιηθούν.
Ονοματεπώνυμο
Απαραίτητο πεδίο

Τηλέφωνο
Απαραίτητο πεδίο

Email
Απαραίτητο πεδίο

Επάγγελμα
Απαραίτητο πεδίο

Invalid Input