Live Streaming για τον επαγγελματία υγείας

Νέα Plant Based Προιόντα που βοηθούν στη Φυτική Διατροφή των πελατών σας

8 Δεκεμβρίου 2022 || facebook group medNutrition PRO

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Ιωσήφ Αλεξανδρίδης, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Nutrition, Health & Wellness Manager στην εταιρεία Nestle Hellas S.A. μας δίνει τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με τη Φυτική Διατροφή. Πολύ συνοπτικά αναφέρουμε παρακάτω σε μορφή ερωτοαπαντήσεων κάποιες χρήσιμες πληρφορίες από αυτά που συζητήθηκαν. 

1.Tι εννοούμε όταν λέμε "Φυτική Διατροφή" ; (1:44)

Πρόκειται για μια Διατροφή που βασίζεται σε περισσότερη κατανάλωση τροφίμων φυτικής προέλευσης, επιστρέφοντας στο Μεσογειακό Πρότυπο Διατροφής. Μπορούν να την ακολουθήσουν όλοι αφού, δεν καταργεί το κρέας, απλώς προσφέρει μία ισορροπία στην κατανάλωσή του.

2. Πότε έγινε πιο γνωστή η Φυτική Διατροφή; (7:15)

Με την αρχή της Πανδημίας, ο κόσμος άρχισε να ενημερώνεται περισσότερο για τα περιβαλλοντικά θέματα, Έτσι, ο καταναλωτής συνειδητοποίησε την αξία μιας Διατροφής που είναι φιλική προς το περιβάλλον, όπως η Φυτική Διατροφή.

3. Σε ποιόν Απευθύνεται η Φυτική Διατροφή; (8:42)

Απευθύνεται σε όλους! Τόσο σε αυστηρούς χορτοφάγους όσο και σε άτομα που καταναλώνουν κρέας. Σε οποιονδήποτε θέλει να προφυλάξει την υγεία του ή να ακολουθήσει μια διατροφή κοντά στα μεσογειακά πρότυπα.

4. Ποιά τα εμπόδια στην ακολούθηση μιας τέτοιας διατροφής (11:54)

Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η κουλτούρα του Έλληνα, μιας και καταναλώνει άφθονο κρέας, ενώ, το έχει εντάξει ακόμα και ως έθιμο σε εορτασμούς. Υπάρχουν, βέβαια και αρκετοί που δε γνωρίζουν τις ευεργετικές ιδιότητες των φυτικών τροφίμων τόσο ως προς την υγεία αλλά και ως προς το περιβάλλον. Γνώση φαίνεται να μην υπάρχει και ως προς τα νέα προϊόντα που υποκαθιστούν το κρέας, που μπορεί να είναι γευστικά και θρεπτικά ταυτόχρονα.

5. Τί ισχύει για τα προϊόντα GARDEN GOURMET (15:30)

Πρόκειται για τρόφιμα συνδυάζουν την γεύση και την καλή διατροφική αξία. Πλούσια σε πρωτεΐνη κα φυτικές ίνες, με χαμηλό ποσοστό "κακών" λιπαρών και χωρίς συντηρητικά. Ένα προσεγμένο αποτέλεσμα, συνεργασίας διαιτολόγων και τεχνολόγων τροφίμων.

6. Η σόγια ως υποκατάστατο του κρέατος (22:58)

Η σόγια, αποτελεί ένα τρόφιμο που πλησιάζει το κρέας όσο γίνεται περισσότερο. Πλούσια σε πρωτεΐνη με παρόμοιο προφίλ αμινοξέων με το κρέας, με παρόμοια ινώδη υφή. Επιπλέον, η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για τη σόγια δεν χρειάζεται να είναι γενετικά τροποποιημένη αφού μπορεί να ληφθεί και από το φασόλι σόγιας.

7. Ποιά τα οφέλη των φυτικών τροφίμων σε εμάς τους διαιτολόγους (25:03)

Αρχικά, αποτελούν μια εναλλακτική λύση για την ποικιλία στο διαιτολόγιο. Επιπλέον, προσφέρουν ικανοποίηση παρέχοντας θρεπτικά συστατικά και δεν οδηγούν σε ενοχές των "cheat meal" μιας και είναι τόσο υγιεινά.

8. Τι ξεχωρίζει τη νέα σειρά της GARDEN GOURMET (28:58)

Μια ματιά στην διατροφική ετικέτα των προϊόντων μπορεί να απαντήσει. Τα συγκεκριμένα τρόφιμα:

  • Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες
  • Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη υηλής διατροφικής αξίας
  • Δίνουν έμφαση στο είδος των λιπαρών

Έτσι, συγκρίνοντας το διατροφικό προφίλ με άλλα παρόμοια της κατηγορίας μπορεί έυκολα να συνειδηοποιήσει πόσο ξεχωρίζει.