Live Streaming για τον επαγγελματία υγείας

Μ. Αποστολίδης "Nutramins: Η Απάντηση στο Healthy Ageing"

19 Νοεμβρίου 2021 || Zoom

Προσκεκλημένος στη σειρά των live του medNutrition την Παρασκευή 19/11, με τον Πάρη Παπαχρήστο ήταν ο Εμμανουήλ Αποστολίδης, συνιδρυτής της εταιρείας Nutramins

Στη συγκεκριμένη παρουσίαση θα μάθετε πως η εταιρεία Nutramins καινοτομεί στην ελληνική αγορά των διατροφικών συμπληρωμάτων, προσφέροντας πρωτοποριακά προϊόντα, που περιέχουν κλινικώς μελετημένα επώνυμα συστατικα (branded ingredients), τα οποία στοχεύουν στη διαχείριση επιβαρυμένων βιοδεικτών των ανθρώπων. Με αυτό το τρόπο τα προιόντα της Nutramins συμβάλλουν ώστε αυτοί οι επιβαρυμένοι βιοδείκτες να μην εξελιχθούν αργότερα σε παθολογία που θα υποβαθμίσει τη ζωή τους ενώ θα αντιμετωπίζεται πλέον μόνο με τη χρήση φαρμάκων.

Εν κατακλείδι, η Nutramins εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το μοντέλο προάσπισης του healthy ageing των ανθρώπων.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο, ενώ σας παραθέτουμε και μερικές από τις ερωτήσεις που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης:

1.Tί εννοούμε με τον όρο Healthy Aging;

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ο σύγχρονος υπέρ-απαιτητικός τρόπος ζωής επιβαρύνει την υγεία μας, «γερνώντας» τον ανθρώπινο οργανισμό με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς από ότι στο παρελθόν. Η Nutramins λαμβάνοντας υπόψη τα ευρήματα εξειδικευμένων επιδημιολογικών μελετών που καταδεικνύουν ότι η επίδραση και τα αποτελέσματα της γήρανσης μπορούν να μειωθούν ή και να καθυστερήσουν εάν ακολουθούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής δημιούργησε μια νέα σειρά συμπληρωμάτων διατροφής που υποστηρίζουν την υγιή διαδικασία της γήρανσης ενώ παράλληλα «εξοπλίζουν» τον οργανισμό βοηθώντας τον να διατηρεί τη ζωντάνια του σε όλες τις ηλικίες.

2.Τί είναι τα Branded ingredients και πώς παράγονται;

 Τα «Επώνυμα Συστατικά» (Branded Ingredients) είναι φυσικά συστατικά που παράγονται από εξειδικευμένες εταιρείες βάσει συγκεκριμένων αυστηρών προδιαγραφών που τηρούνται διαχρονικά εξασφαλίζοντας σταθερή ποιότητα και απόδοση στα συμπληρώματα διατροφής. Η παραγωγή τους γίνεται με βελτιστοποιημένες διαδικασίες ενώ οι πρώτες ύλες έχουν ελεγχθεί ποσοτικά και ποιοτικά για τα βιοενεργά συστατικά που περιέχουν. Τα οφέλη που προσφέρουν στην υγεία καθώς και η συνιστώμενη ημερήσια δόση υποστηρίζονται από in vitro (σε συνθήκες εργαστηρίου) και in vivo (σε πραγματικές συνθήκες) κλινικές μελέτες και τα αποτελέσματα τους είναι διαθέσιμα στον καταναλωτή. Τα «Επώνυμα Συστατικά» υποστηρίζονται και προστατεύονται από μία ή περισσότερες πατέντες, γεγονός που επιτρέπει την παραγωγή τους αποκλειστικά και μόνο από τις εταιρείες που τα δημιουργούν. Η Nutramins συνεργαζόμενη με μερικές από τις μεγαλύτερες αμερικάνικες εταιρείες παραγωγής «Επώνυμων Συστατικών» διαθέτει την αποκλειστική χρήση για την Ελλάδα και την Κύπρο των συστατικών που αποτελούν τη βάση για τη δημιουργία των συμπληρωμάτων διατροφής Nutramins.

3.Ποιά τα προϊόντα της Εταιρείας Nutramins, ποιά Branded Ingredients περιέχονται στο καθένα, σε ποιο κοινό στοχεύουν;

 To feelgood™ µε Sensoril® Ashwagandha, GABA και σύμπλεγμα βιταμινών Β είναι ένα επιστημονικά σχεδιασμένο και κλινικά ελεγμένο μείγμα φυτικών εκχυλισμάτων και βιταμινών που συμβάλλει αποφασιστικά στη μείωση του άγχους, στην καλή διάθεση ενώ βελτιώνει τις γνωσιακές λειτουργίες. Το Sensoril® Ashwagandha έχει μελετηθεί σε 14 κλινικές μελέτες στις οποίες απέδειξε την αποτελεσματικότητα του στη διαχείριση του άγχους. Το φο περιέχει τα υψηλότερα επίπεδα βιοδραστικών συστατικών στην αγορά (τουλάχιστον 10% withanoilide glycosides), είναι το μόνο εκχύλισμα Ashwagandha που είναι τιτλοδοτημένο σε ολιγοσακχαρίτες (τουλάχιστον 32%) και το μόνο εκχύλισμα Ashwagandha που χρησιμοποιεί τόσο τα φύλλα όσο και τις ρίζες του φυτού Ashwagandha. Απευθύνεται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν καταστάσεις παρατεταμένου άγχους.

Το glucofix™ µε KitoMax™, χρώμιο, εκχύλισμα κανέλας και ψευδάργυρο είναι µία ειδικά μελετημένη και προηγμένη σύνθεση, που βοηθάει τον οργανισμό να διατηρεί τη γλυκόζη σε φυσιολογικά επίπεδα. To πατενταρισμένο, φυσικό συστατικό KitoMax™ είναι ένας μικρού μοριακού βάρους ολιγοσακχαρίτης της χιτοζάνης που έχει μελετηθεί σε 3 κλινικές μελέτες στις οποίες απέδειξε την αποτελεσματικότητα του. Πιο συγκεκριμένα στις κλινικές μελέτες παρατηρήθηκε μείωση τόσο στα επίπεδα μεταγευματικής γλυκόζης όσο και στα επίπεδα της HbA1c σε προδιαβητικούς ανθρώπους.

Το jointforce™ με Q-Actin®, εκχύλισμα κουρκουμά, χαλκό και Βιταμίνη C είναι ένα επιστημονικά σχεδιασμένο, κλινικά αποδεδειγμένο μίγμα φυτικών εκχυλισμάτων, βιταμινών και ιχνοστοιχείων που σχεδιάστηκε ώστε να συμβάλλει στη μείωση των φλεγμονών και του πόνου, φυσιολογική λειτουργία των αρθρώσεων και τη διατήρηση του φυσιολογικού σχηματισμού κολλαγόνου και συνδετικού ιστού. Το Q-actin® είναι ένα πατενταρισμένο, κλινικά μελετημένο σε 2 κλινικές μελέτες και φυσικό εκχύλισμα αγγουριού που βοηθά στην προώθηση της υγιούς λειτουργίας των αρθρώσεων με βάση ένα νέο βιοδραστικό συστατικό, το αμινοσάκχαρο Ido-Br1. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών το Q-Actin® έδειξε καλύτερα αποτελέσματα από 2.7 g χονδροϊτίνης/γλυκοσαμίνης στην μείωση πόνου κατά 46% και στη καλύτερη λειτουργεία των αρθρώσεων σε ανθρώπους που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα κατά 70%. Απευθύνεται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πόνους στις αρθρώσεις.

Το selfdefence™ με MaitakeGold 404®, Carpos® Indian Gooseberry, βιταμινη C και εκχυλίσματα πορτοκαλιού, ροδιού, ζαμπούκου και κουρκουμά είναι ειδικά σχεδιασμένο για να παρέχει μια ολοκληρωμένη ενίσχυση του ανοσοποιητικού ενώ παράλληλα προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Το MaitakeGold 404® που παρέχεται αποκλειστικά από τη Nutramins είναι το καλύτερο εκχύλισμα Maitake στον κόσμο. Ερευνητές στο Memorial Sloan Kettering Research Hospital κατέληξαν ότι το MaitakeGold 404® ενίσχυσε αρκετούς δείκτες υγειούς ανοσοποιητικής λειτουργίας σε μία κλινική δοκιμή πολλαπλών φάσεων σε ανθρώπους, που χρηματοδοτήθηκε από την Αμερικανική Κυβέρνηση. Τα αποτελέσματα απέδειξαν ότι το MaitakeGold 404® ενίσχυσε σημαντικά την ανοσοποιητική υποστήριξη όταν λαμβάνεται από το στόμα. Απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

To cardiopower™ µε Sensoril® Ashwagandha, εκχύλισμα σκόρδου, βιταμίνη Β1 και βιταμίνη C είναι ένα επιστημονικά σχεδιασμένο και κλινικά ελεγμένο μείγμα φυτικών εκχυλισμάτων και βιταμινών με αποδεδειγμένη ωφέλιμη δράση για την καρδιά και το καρδιαγγειακό σύστηµα. Το Sensoril® Ashwagandha έχει μελετηθεί σε 14 κλινικές μελέτες στις οποίες απέδειξε την αποτελεσματικότητα του στη μείωση της LDL και VLDL χοληστερίνης, των τριγλυκεριδίων και της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης. Απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να μειώσουν τα επίπεδα LDL και VLDL χοληστερίνης.

Το vitaprime™ είναι ένα ολιστικό συμπλήρωμα διατροφής με 3 branded ingredients, σχεδιασμένο για την ευεξία και αντιγήρανση του οργανισμού. Περιέχει Lepticore®, Sensoril® Ashwagandha, Capros® Indian Gooseberry, ginseng, σύμπλεγμα βιταμινών Β, ψευδάργυρο και βιταμίνη C τα οποία συμβάλλουν στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στην προστασία από το οξειδωτικό στρες, στη μείωση της κούρασης και κόπωσης, το φυσιολογικό μεταβολισμό, τη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στην υγεία των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών. Το Lepticore® είναι το μόνο επώνυμο, επιστημονικά σχεδιασμένο και κλινικά αποδεδειγμένο φυσικό συστατικό που περιέχει πολυσακχαρίτες φυτικής προέλευσης, εστεροποιημένα λιπαρά οξέα, πολυφαινόλες από εκχύλισμα ροδιού, β-καροτένιο και φυτοκυαναμίνες από κυανοφύκη. Είναι κλινικά ελεγμένο, πατενταρισμένο και συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του μεταβολισμού.

Το Capros® Indian Gooseberry είναι ένα σταθερής ποιότητας εκχύλισµα του γνωστού αντιοξειδωτικού «υπερ-φρούτου» Indian Gooseberry (Phyllanthus emblica), γνωστού και ως «φρούτο της ομορφιάς». Το Sensoril® Ashwagandha περιέχει τα υψηλότερα επίπεδα βιοδραστικών στοιχείων Ashwagandha στην αγορά. Τα πολλαπλά οφέλη του vitaprimeTM είναι:

  • Συμβάλλει σημαντικά στη διαχείριση του βάρους μέσω ενός μοναδικού μηχανισμού δράσης (μείωση της αντίσταση στη λεπτίνη) –Lepticore®
  • Συμβάλλει στην υγεία του καρδιαγγειακού – Sensoril® Ashwagandha, Lepticore®
  • Προσφέρει τόνωση και ενέργεια βοηθώντας τον οργανισμό να ανταπεξέλθει στο φυσιολογικό και πνευματικό stress –Ginseng
  • Μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης (ορμόνη του στρες) και αυξάνει το DHEAS (ορμόνη που συνδέεται με ζωτικότητα) – Sensoril® Ashwagandha
  • Έχει υψηλή αντιοξειδωτική δράση ενάντια στη φωτογήρανση – Capros® Indian Gooseberry
  • Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος – Ψευδάργυρος
  • Συμβάλλει στην υγεία των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών – Βιταμίνες Β7 και Β2
  • Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους οι οποίοι αναζητούν ενα ολοκληρωμένο συμπλήρωμα διατροφής που προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό και δημιουργεί ένα συνολικό αίσθημα ευεξίας σε αυτόν.

4.Το κόστος τους με βάση την αγορά;

Το κόστος των προϊόντων της NUTRAMINS είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό λαμβάνοντας υπόψη την ποιότητα των συστατικών τους και τα προσφερόμενα αποτελέσματα από τη χρήση τους. Συγκεκριμένα ο καταναλωτής λαμβάνει ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό συμπλήρωμα διατροφής με μόλις 0,87€/ ημέρα.

5.Υπάρχει κάποιο Χρονικό Διάστημα για Push Out για τα συγκεκριμένα συμπληρώματα;

Η Nutramins έχει σχεδιάσει με τέτοιο τρόπο όλα τα προϊόντα της έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να τα χρησιμοποιούν χωρίς καμία ανησυχία για Push Out. Όλα τα συστατικά που η Nutramins χρησιμοποιεί στις μοναδικές της φόρμουλες μπορείτε να τα λαμβάνετε για μακρές χρονικές περιόδους χωρίς ενδιάμεσα διαλλείματα αποχής από τη χρήση τους.

6.Ποιό το χρονικό διάστημα για να δει αποτέλεσμα όποιος/α τα λαμβάνει;

Το Healthy Ageing είναι τρόπος ζωής και συμπληρώματα της Nutramins προσφέρουν ένα σημαντικό βοήθημα σε ανθρώπους που θέλουν να το πετύχουν. Το πόσο γρήγορα μπορούμε να δούμε ευεργετικά αποτελέσματα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό τόσο από το προϊόν όσο και από την αρχική κατάσταση υγείας του καταναλωτή. Με βάση τα παραπάνω τα ευεργετικά αποτελέσματα των προϊόντων της Nutramins μπορούν να γίνουν αντιληπτά από 3 εβδομάδες μέχρι 3 μήνες. Πχ. ένας προδιαβητικός καταναλωτής που χρησιμοποιεί το προϊόν glucofix, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κλινικής έρευνας θα παρατηρήσει καλυτέρευσή της HbA1c σε διάστημα 3 μηνών. Ενώ ένας καταναλωτής που έχει μικρό βαθμό άγχους και χρησιμοποιεί το feelgood θα νιώσει τις ευεργετικές συνέπειες σε μερικές εβδομάδες.