Live Streaming για τον επαγγελματία υγείας

Ι. Αλεξανδρίδης: «Ο στιγμιαίος καφές είναι μια θρεπτική διατροφική συνήθεια ίσως με τους περισσότερους μύθους»

16 Φεβρουαρίου 2021 || Facebook group medNutrition PRO

O Ιωσήφ Αλεξανδρίδης, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Nutrition, Health & Wellness Manager στην εταιρεία Nestle Hellas S.A. συζητά μαζί μας για τα νέα ερευνητικά δεδομένα που αφορούν την κατανάλωση στιγμιαίου καφέ.Το live streaming, στην ομάδα medNutrition PRO στο Facebook, συντονίζει ο διαιτολόγος- διατροφολόγος Πάρης Παπαχρήστος

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο, ενώ σας παραθέτουμε τις ερωτήσεις στις οποίες απάντησε:

Ποια τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα που έρχονται από τη χώρα μας;[01:19]

Πώς επιδρά η κατανάλωση στιγμιαίου καφέ στο στόμαχο;[10:15]

Ποια η παραγωγική διαδικασία του στιγμιαίου καφέ;[15:41]

Πώς σχολιάζεις την πεποίθηση ότι ο στιγμιαίος καφές έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη με αποτέλεσμα να προκαλεί νευρικότητα;[22:52]

Βάσει της σύστασής του, αποτελεί μία συνήθεια που συντελεί στην αφυδάτωση ή την κατακράτηση υγρών;[26:09]

Είναι γνωστό ότι ο καφές αποτελεί καλή πηγή αντιοξειδωτικών. Ισχύει αυτό για το στιγμιαίο καφέ;[31:501]

Ισχύει η άποψη ότι ο καφές επηρεάζει τα αντανακλαστικά και τη πνευματική διαύγεια; [34:51]

Ο καφές χρησιμοποιείται και στο χώρο του αθλητισμού σαν εργογόνο βοήθημα. Ισχύει κάτι τέτοιο; Τι δείχνουν οι έρευνες; [37:20]