Live Streaming για τον επαγγελματία υγείας

A. Δουληγέρης: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ειδικός Αθλητικής Διατροφής»

12 Μαρτίου 2019 || Facebook group medNutrition PRO

Σε ένα από τα live streaming μας στην ομάδα medNutrition PRO στο Facebook, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον Αθανάσιο Δουληγέρη, Αθλητικό Διατροφολόγο, Εργοφυσιολόγο και Καθηγητή Φυσικής Αγωγής, ιδρυτή του “Peak Performance και την Ελένη Τσαχάκη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος οι οποίοι μας μίλησαν για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ειδικός Αθλητικής Διατροφής» και τι μπορεί να προσφέρει σε ένα διαιτολόγο.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο, ενώ σας παραθέτουμε και μερικές από τις απαντήσεις που μας έδωσε:

Τι θεματολογία περιλαμβάνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ειδικός Αθλητικής Διατροφής»; (06:56)

Ο σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις όσον αφορά το ρόλο που κατέχει η διατροφή στη βελτίωση σύστασης σώματος, στη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης καθώς και διαφόρων δεικτών υγείας.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν σε αυτό το σεμινάριο είναι οι ακόλουθές:

  • Ξεκινάει με το θεωρητικό μέρος που περιέχει τις βασικές γνώσεις πάνω στην φυσιολογία και την εργοβιοχημεία. Αναλύονται οι μηχανισμοί παραγωγής ενέργειας κατά την άσκηση καθώς και ο μεταβολισμός των μακροθρεπτικών (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη) και μικροθρεπτικών (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία) συστατικών κατά την άσκηση.

  • Έπειτα συνεχίζει με το πρακτικό μέρος και το σχεδιασμό διατροφικού πλάνου πριν, κατά και μετά την άσκηση. Αναλύεται ακόμη η σύνδεση της αθλητικής απόδοσης με τα διατροφικά συμπληρώματα, τα εργογόνα βοηθήματα και τις αναβολικές ουσίες.

  • Τέλος, υπάρχουν ζωντανά περιστατικά με επαγγελματίες αθλητές όπου ο επιστήμονας υγείας μπορεί να δει στην πράξη αυτά στα οποία έχει εκπαιδευτεί.

Υπάρχει η δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης της εκπαίδευσης; (12:50)

Ναι, υπάρχει η δυνατότητα σε όποιους δεν έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα δια ζώσης να το παρακολουθήσουν διαδικτυακά. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 7 Σαββατοκύριακα για περίπου 3 ώρες.

{slider=Σε ποιους αναφέρεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα; (16:39)}

Το πρόγραμμα αναφέρεται για:

  • Γυμναστές, Personal Trainers, Προπονητές

  • Αθλητές

  • Εργοφυσιολόγους

  • Διατροφολόγους, Διατροφικούς θεραπευτές, Διαιτολόγους

  • Ομοιοπαθητικούς

  • Νοσηλευτές, Επαγγελματίες υγείας

  • Άτομα με γενικότερο ενδιαφέρον στη Διατροφή

Τι έχει να κερδίσει ο επαγγελματίας Διαιτολόγος; (16:48)

Το πρόγραμμα απευθύνεται και σε επαγγελματίες διαιτολόγους χωρίς κάποια συγκεκριμένη εξειδίκευση που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στο κομμάτι της διατροφής και του αθλητισμού.

Μετά την εκπαίδευση ο διαιτολόγος θα είναι ικανός να δημιουργήσει το κατάλληλο πλάνο διατροφής για ένα αθλητή έτσι ώστε να μεγιστοποιήσει την αθλητική του απόδοση

Πόσο σημαντική είναι η διατροφή ενός αθλητή πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση; (18:28)

Είναι πολύ σημαντικό ένας αθλητής πέρα από το γεύμα μετά την άσκηση, να δίνει σημασία και στο γεύμα πριν και κατά τη διάρκεια της άσκησης ώστε να αποφύγει τον έντονο καταβολισμό και να έχει περισσότερη ενέργεια και καλύτερη απόδοση.