Live Streaming για τον επαγγελματία υγείας

Δ. Μπερτζελέτος: Τρόποι για να θέσετε αποτελεσματικά στόχους με τους πελάτες σας!

13 Φεβρουαρίου 2019 || facebook group medNutrition PRO

Στο βίντεο που ακολουθεί oι Δημήτρης Μπερτζελέτος, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc. και Βάσια Κωνσταντινίδη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc. μας δίνουν τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με το τι περιλαμβάνει το έντυπο "Φόρμα Στοχοθεσίας" και πως αυτό το εργαλείο είναι χρήσιμο για τους επαγγελματίες διαιτολόγους.

Επιπλέον, παρακάτω μπορείτε να δείτε όλα τα χρήσιμα links που αναφέρθηκαν κατά το livestreaming καθώς και το χρόνο των ερωτήσεων:

Πως ξεκίνησε η ιδέα για το έντυπο "Φόρμα Πορείας Πελάτη"; (1:15)

Η ιδέα είναι να καλύψει μια ανάγκη των πελατών όπως το βάρος και το λίπος που έχει ο πελάτης, πότε είναι το επόμενο ραντεβού, ορισμένους στόχους του πελάτη και άλλα στοιχεία. Έτσι ο πελάτης έχει μια ολοκληρωμένη άποψη για το είδος της παρέμβασης και την πορεία του με αυτό το εύχρηστο και μαζικό εργαλείο.

Ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει τη "Φόρμα Πορείας Πελάτη"; (3:30)

Τη φόρμα αυτή μπορεί να τη χρησιμοποιήσουν όλοι, ενήλικες και παιδιά, που ακολουθούν οποιοδήποτε πρόγραμμα διατροφής είτε για απώλεια βάρους, είτε λόγω κλινικών παθήσεων, είτε για αύξηση της αθλητικής απόδοσης.

Αναλυτική επεξήγηση της Φόρμας Πορείας Πελάτη (4:40)

Η φόρμα αυτή περιλαμβάνει τα προσωπικά στοιχεία, καθώς και τον αρχικό στόχο που έχει θέσει ο πελάτης. Έπειτα, σε αυτή τη φόρμα μπορούμε να σημειώσουμε την πρώτη συνεδρία του, το βάρος, το λίπος και τον ΔΜΣ του καθώς και τι πρέπει να προσέξει ο πελάτης στο επόμενο ραντεβού ή ακόμη και να σημειώσουμε το επόμενο ραντεβού. Διαθέτει επίσης χρήσιμες οδηγίες για τη λιπομέτρηση, υπενθυμίζοντας στον πελάτη τις συνθήκες που πρέπει να τηρεί κάθε φορά πριν πραγματοποιήσει τις μετρήσεις.

Με ποιον τρόπο η γραφιστική απεικόνιση βοηθάει την προσπάθεια του πελάτη μας; (9:30)

Η γραφιστική απεικόνιση βοηθάει στο να δείξουμε στον πελάτη ότι η πορεία του βάρους δεν είναι απόλυτα ίδια με την πορεία του λίπους. Μπορούμε πολύ εύκολα να μεταφέρουμε την γραφική απεικόνιση που θα είχαμε σε ένα υπολογιστή μέσα από ένα γραπτό γράφημα ώστε να βλέπει συνέχεια την πορεία του ο πελάτης και να μην απογοητεύεται.

Τι κάνουμε όταν κάποιος ξεχάσει τη Φόρμα Πορείας Πελάτη; (11:34)

Σε αυτή την περίπτωση, ζητάμε από τον πελάτη να το φέρνει μαζί του τονίζοντας ότι μπορεί να βοηθήσει τον ίδιο και το συμπληρώνουμε την επόμενη φορά.

Γιατί έχουν επιλεχθεί δώδεκα συνεδρίες; (12:41)

Αυτό έχει γίνει σε περίπτωση που κάποιος πελάτης έρχεται ανά δύο εβδομάδες όπου έχουμε συνολικά 12 συνεδρίες, καλύπτοντας έτσι ένα χρονικό διάστημα 6 μηνών, το οποίο είναι ένα καλό διάστημα για να δούμε σημαντικά αποτελέσματα της παρέμβασης.

Το έντυπο Φόρμα Πορείας Πελάτη περιέχει όλα όσα χρειάζεται ο επαγγελματίας διαιτολόγος; (28:30)

Το έντυπο αυτό δεν περιέχει όλα τα στοιχεία του πελάτη όπως το διατροφικό του ιστορικό ή τις διατροφικές συμπεριφορές του. Περιέχει κατά κύριο λόγο τη σχέση βάρους-λίπους και την πορεία του. Αν θέλουμε να ελέγχουμε άλλους παράγοντες χρειάζονται άλλα έντυπα όπου θα περιέχουν άλλες οδηγίες για τον στόχο που έχουμε θέσει.

Ποια τα οφέλη του εντύπου "Φόρμα Πορείας Πελάτη" στην καθημερινή πρακτική ενός διαιτολόγου; (31:30)

Βοηθάει τον διαιτολόγο να κρατάει τον πελάτη και να χτίζει μία σχέση εμπιστοσύνης δείχνοντας του την πορεία του.