Οικογένεια

Μητρικός Θηλασμός: Αυτά που κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει!

12 Νοεμβρίου 2012
26349 Προβολές
5 λεπτά να διαβαστεί
mhtera me mwro se kounisth karekla

Το ανθρώπινο γάλα έχει πολλές ευεργετικές επιδράσεις, όσον αφορά στην υγεία των βρεφών, ιδιαίτερα των πρόωρων και ελλιποβαρών κατά τη γέννησή τους. Τα οφέλη μεγεθύνονται με τον αποκλειστικό θηλασμό και τον θηλασμό πέραν των 6 μηνών. Ο θηλασμός, επίσης, παρέχει αρκετά οφέλη για τη θηλάζουσα.

Ο θηλασμός μπορεί καμιά φορά να είναι μια δύσκολη επιλογή για τους γονείς... είναι όμως ό, τι καλύτερο για τα μωρά...


Διαβάστε επίσης: Θηλάζω, υπάρχουν τροφές που βοηθούν; [Δωρεάν EBOOK]


Αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν τη γυναίκα και την οικογένεια σχετικά με τον τρόπο σίτισης του βρέφους, ισχύει το εξής: ο θηλασμός είναι η καλύτερη διατροφή.

Οργανισμοί υγείας για το μητρικό θηλασμό

Ο μητρικός θηλασμός υποστηρίζεται συστηματικά από Παγκόσμιους Οργανισμούς Επιστημόνων (Αμερικάνικος Σύλλογος Διαιτολόγων, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής).

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων, έχει εκδόσει φυλλάδια ειδικά για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού τόσο για τη μητέρα, όσο και για το βρέφος.

Ο ρόλος του διαιτολόγου στο μητρικό θηλασμό

Οι διαιτολόγοι και διατροφολόγοι έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση και υποστήριξη του μητρικού θηλασμού, όσον αφορά τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία της μητέρας και του βρέφους.

Οι διαιτολόγοι και διατροφολόγοι έχουν επίσης ένα σημαντικό ρόλο στη εμπειρική διερεύνηση σχετικά με ζητήματα καθημερινά και λειτουργικά που προκύπτουν κατά τον θηλασμό όπως για παράδειγμα η διατροφή της μητέρας κατά τον θηλασμό.

Αυτή η εμπειρική καθημερινή διερεύνηση είναι ιδιαίτερα αναγκαία για την αποτελεσματικότητα της προώθησης του θηλασμού.

Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη του θηλασμού, κάνοντας το κουίζ που ακολουθεί!

error messagebox
00:00

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Position of the American Dietetic Association:Promoting and Supporting Breastfeeding (J of Amer Diet Assoc Nov 2009)

American Academy of Pediatrics (healthychildren.org, topic:breastfeeding)

CDC, "the CDC Guide to Breastfeeding Interventions"

Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος
Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Ο Δημήτρης Μπερτζελέτος είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Τρίπολη, συνεργάζεται επιστημονικά στην ΠΑΕ Αστέρα Τρίπολης, ενώ παρέχει τις υπηρεσίες του στο Κέντρο Αποκατάστασης "Παλλάδιον"