Προτάσεις χορηγών

Κοτόπιτα

20 Αυγούστου 2015
18669 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Κοτόπιτα

To Flora με βούτυρο είναι η ιδανική πρόταση για όλους όσοι επιζητούν την απόλαυση, χωρίς συμβιβασμούς! Με χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, αλλά με όλη τη γεύση και το άρωμα του βουτύρου, δίνει στα φαγητά και τα γλυκά ...απίθανη γεύση! Απολαύστε το Flora Soft με βούτυρο, με 60% λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από το βούτυρο αγελάδος, επάνω σε μια αχνιστή φέτα ψωμί!

Προετοιμασία: 45', Μαγείρεμα: 50'

Υλικά για 6 άτομα:

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 κοτόπουλο βάρους
  • 1 ½ κιλού περίπου (βρασμένο)
  • 1 ½ – 2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 1 πράσο (κομμένο σε ροδέλες)
  • 1 κόκκινη πιπεριά (σε κύβους)
  • 1 πράσινη πιπεριά (σε κύβους)
  • 1 κίτρινη πιπεριά (σε κύβους)
  • 1 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένο)
  • 300 γρ. τριμμένα τυριά (ρεγκάτο, γραβιέρα κ.ο.κ.)
  • 1 ½ φλιτζ. κρέμα μπεσαμέλ
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κουτ. σούπας Flora soft με βούτυρο
  • 1 κρόκος χτυπημένος με λίγο νερό

Προετοιμασία:

Η συνταγή για Κοτόπιτα με σφολιάτα είναι από τις αγαπημένες μας. Αλείφουμε το ταψί μας με 1 κουταλιά από το Flora Soft με βούτυρο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC. Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και κρατάμε 1 ½ – 2 φλιτζ. τσαγιού από τον ζωμό που έβρασε. Βάζουμε το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά τα λαχανικά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε, μέχρι να σωθούν τα υγρά. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά, τη σάλτσα μπεσαμέλ, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί και πάνω του απλώνουμε το μίγμα της γέμισης.

Σκεπάζουμε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Αλείφουμε την επιφάνειά της με το χτυπημένο κροκάδι. Βάζουμε την πίτα στον φούρνο και την ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα.