Προτάσεις χορηγών

Ντολμαδάκια με σάλτσα μοσχολέμονου

07 Οκτωβρίου 2015
18642 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Ντολμαδάκια με σάλτσα μοσχολέμονου

Τo Flora με βούτυρο είναι η ιδανική πρόταση για όλους όσοι επιζητούν την απόλαυση, χωρίς συμβιβασμούς! Με χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, αλλά με όλη τη γεύση και το άρωμα του βουτύρου, δίνει στα φαγητά και τα γλυκά ...απίθανη γεύση! Απολαύστε το Flora Soft με βούτυρο, με 60% λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από το βούτυρο αγελάδος, επάνω σε μια αχνιστή φέτα ψωμί!

Προετοιμασία: 30', Μαγείρεμα: 50'

Υλικά για 8 άτομα

Για τη γέμιση

  • 1 βάζο αμπελόφυλλα ξαλμυρισμένα
  • 150 γρ. Flora Soft με βούτυρο λιωμένο
  • 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 250 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 2 ζωμοί βοδινού Knorr «Σπιτικός»
  • 150 γρ. ρύζι τύπου γλασέ
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 250 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 400-500 ml ζουμάκι από τα ντολμαδάκια
  • 5 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ξύσμα από 3 μοσχολέμονα
  • Χυμός από 3 μοσχολέμονα
  • Αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία:

Για τα ντολμαδάκια

Ανοίγουμε, ξεπλένουμε και στεγνώνουμε τα αμπελόφυλλα. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τον κιμά, το ρύζι μαζί με τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τον μαϊντανό και το ανάλογο αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε το μείγμα των υλικών ελαφρά, συμπληρώνουμε το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο και στη συνέχεια ζυμώνουμε ξανά έως ότου η ζύμη γίνει εύπλαστη και πάρει γυαλιστερή υφή. Τον βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σφίξει ο κιμάς και να μαλακώσει ελαφρά το ρύζι από την υγρασία των υλικών.

Τοποθετούμε τα αμπελόφυλλα από την ανάποδη πλευρά τους ώστε να βλέπουμε τα νεύρα του φύλλου και με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζουμε το κέντρο του φύλλου ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα ντολμαδάκια μας. Τυλίγουμε τα ντολμαδάκια στον πάγκο μας κλείνοντας πρώτα τις δυο πλαϊνές πλευρές προς τα μέσα. Μετά, κλείνουμε προσεκτικά, ρολάροντας τη γέμιση μαζί με το φύλλο και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ σκεύος, στο οποίο έχουμε πρώτα στρώσει μερικά αμπελόφυλλα Κατόπιν, τοποθετούμε κυκλικά τα ντολμαδάκια δημιουργώντας 1-2 στρώσεις.

Σε ένα άλλο βαθύ σκεύος ρίχνουμε 500 ml καυτό νερό με τους 2 ζωμούς βοδινού Knorr «Σπιτικός», τους διαλύουμε και περιχύνουμε τα ντολμαδάκια. Σε περίπτωση που ο ζωμός δεν καλύπτει τα ντολμαδάκια συμπληρώνουμε με λίγο καυτό νερό.

Τέλος, καλύπτουμε τα ντολμαδάκια με βρεγμένο αντικολητικό χαρτί και τοποθετούμε πάνω σε αυτό μερικά μεταλλικά κουτάλια και κλείνουμε με το καπάκι για 20-25 λεπτά.

Για τη σάλτσα

Όταν μαγειρευτούν τα ντολμαδάκια σουρώνουμε προσεκτικά το ζουμάκι από τα ντολμαδάκια σε ένα βαθύ μπολ, αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα μεταλλικά κουτάλια και το αντικολλητικό χαρτί. Στη συνέχεια, σε ένα άλλο φαρδύ σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και το λιώνουμε καλά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε και καβουρδίζουμε έως ότου ξανθύνει ελαφρώς το μείγμα. Κατόπιν, ρίχνουμε το ζουμάκι από τα ντολμαδάκια και με ένα σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα από τα μοσχολέμονα, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε ελαφρά. Περιχύνουμε τα ντολμαδάκια και σερβίρουμε.