Οικογένεια

Διατροφή για τα κιλά της εγκυμοσύνης

της Ειρήνης Βότση
20 Φεβρουαρίου 2015
17235 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Διατροφή για τα κιλά της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη αποτελεί ένα ευχάριστο κομμάτι για τις περισσότερες γυναίκες, όμως δεν παύει να είναι μία περίοδος στη ζωή τους που γίνονται πολλές αλλαγές. Οι κυριότερες από αυτές τις αλλαγές έχουν να κάνουν με την εικόνα του σώματός τους και την όρεξή τους.

Στην εκπομπή «Έχουμε Θέμα», στο ραδιόφωνο Limnos FM100 με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Σκαπέτη, προσπαθήσαμε να καθησυχάσουμε, όσο αυτό είναι εφικτό, τις γυναίκες που βρίσκονται ή προσπαθούν να βρεθούν σε αυτή την ενδιαφέρουσα κατάσταση, αλλά και όσες έχουν μόλις γεννήσει και θέλουν ν' απαλλαγούν από τα κιλά της εγκυμοσύνης.

Πόσα κιλά επιτρέπεται να πάρει μια γυναίκα στην εγκυμοσύνη;

Η κουβέντα μας ξεκίνησε ξεκαθαρίζοντας πόσα κιλά επιτρέπεται μία γυναίκα να πάρει σε όλη αυτή την περίοδο, το οποίο εξαρτάται από τον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) που είχε πριν μείνει έγκυος- π.χ. μία παχύσαρκη μέλλουσα μητέρα δεν πρέπει να πάρει πάνω από 8 κιλά.

Διατροφή πριν, μετά και κατά την εγκυμοσύνη

Έπειτα, γίνεται αναφορά στη διατροφή που πρέπει ν' ακολουθούν γυναίκες που θέλουν να μείνουν έγκυες (καθώς η διατροφή επηρεάζει τη σύλληψη) και τέλος δίνονται συμβουλές για γυναίκες που είναι ήδη έγκυες τι πρέπει να περιλαμβάνει η ημερήσια διατροφή τους και γυναίκες που θέλουν να χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης τι πρέπει να κάνουν.

Θα μάθετε ακούγοντας το παρακάτω απόσπασμα της ραδιοφωνικής εκπομπής και ακόμα περισσότερα διαβάζοντας το καταπληκτικό βιβλίο της σειράς mednutrition wellness "Περιμένοντας τον πελαργό-Διατροφή στην εγκυμοσύνη". Καλή σας ακρόαση/ ανάγνωση!

Ειρήνη Βότση
Ειρήνη Βότση Διαιτολόγος - Διατροφολόγος