Συμβάλλετε στη μείωση της Σπατάλης Τροφίμων μαζί με τους «Μικρούς» σας Πελάτες

50088 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί

Χωρίς αμφιβολία, η σπατάλη τροφίμων είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα για το περιβάλλον, τους διαθέσιμους πόρους και την οικονομία. Περισσότερο από το μισό των αποβλήτων φαγητού προέρχεται από τα νοικοκυριά! Αλλάζοντας την καθημερινή μας στάση μπορούμε να γίνουμε μέρος της λύσης του προβλήματος. Tα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα όταν οι γονείς προσπαθούν να ακολουθούν μία πιο οικονομική διατροφή, ενώ τα παιδιά δεν είναι πάντα πρόθυμα να τα δοκιμάσουν όλα, με αποτέλεσμα να περισσεύει και να πετιέται φαγητό....

ebook mageireuontas pages

Σεβόμενοι τις απαιτήσεις μικρών και μεγάλων αλλά και την ανάγκη για να προστατεύσουμε το περιβάλλον, σας παρουσιάζουμε το 3ο μέρος μιας σειρά από εύκολες μα πάνω απ’ όλα νόστιμες και υγιεινές συνταγές, αξιοποιώντας ό,τι περίσσεψε, που δημιουργήθηκε στα πλαίσια της καμπάνιας Nestlé Παιδιά όλο Υγεία σε συνεργασία με την εταιρεία Nestle.

Απευθυνόμαστε σε ηλικίες άνω των 6 ετών, ενώ στο εσωτερικό του αρχείου συνταγών θα συναντήσετε:

  • Τέσσερις (4) συνταγές, αλμυρές και γλυκές για όλες τις ώρες της ημέρας με υλικά από τουλάχιστον τρεις (3) διατροφικές ομάδες/συνταγή
  • Αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση κάθε συνταγής
  • Πίνακα διατροφικής ανάλυσης των θρεπτικών τους συστατικών (Ενέργεια, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά κ.α.)
  • Μεριδολόγιο ανά ηλικιακή ομάδα (6-9 ετών και 9-12 ετών)

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συνταγές την επόμενη φορά που οι γονείς θα σας ρωτήσουν για εναλλακτικές επιλογές γευμάτων για τα παιδιά τους, ώστε να λαμβάνουν έξυπνα περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Ώριμη μπανάνα, μπαγιάτικο ψωμί, λαχανικά, ρεβίθια, είναι μερικά μόνο από τα υλικά που θα συναντήσετε στις εναλλακτικές και εύγεστες συνταγές μας.

Προτρέψτε τους γονείς να μαγειρέψουν μαζί με το παιδί τους… Τα παιδιά, άλλωστε, μιμούνται τη συμπεριφορά μας και είναι σημαντικό να μαθαίνουν μέσα από τις διατροφικές επιλογές των μεγάλων.

… και να σώσουν μαζί… το φαγητό, αποκομώντας πολλαπλά οφέλη.

Πώς θα αποκτήσετε τις προτάσεις συνταγών;

Ακολουθήστε τις οδηγίες στη φόρμα δεξιά για να κατεβάσετε δωρεάν το αρχείο συνταγών.

Πώς θα το αποκτήσετε;

Ακολουθήστε τις οδηγίες στη φόρμα δεξιά για να κατεβάσετε δωρεάν το αρχείο συνταγών.

download button  Κατεβάστε το πιο πρόσφατο PDF reader εδώ.

Ιωάννα Κατσαρόλη
Ιωάννα Κατσαρόλη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Η Ιωάννα Κατσαρόλη είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Διατροφή Αθλητών και Αθλούμενων. Διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στη Χαλκίδα, είναι επιστημονικός συνεργάτης του medNutrition και συγγραφέας του βιβλίου «Μερίδες: Το μέγεθος... μετράει».