Τεχνικές για να φάει το Παιδί σου

10 Απριλίου 2024
6279 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί

Η διατροφή των παιδιών αποτελεί έναν από τους πιο συχνούς προβληματισμούς, ιδιαίτερα για τους νέους γονείς. Πως να εισάγω ένα νέο τρόφιμο στην διατροφή του; Πως να το κάνω πιο δεκτικό στα φρούτα και στα λαχανικά;

Χτίζοντας λοιπόν, σε αυτά τα χρόνια, ένα γερό θεμελίωμα με σωστές διατροφικές επιλογές είναι σίγουρο ότι έχουμε προσφέρει στο παιδί μας ένα από τα πιο σημαντικά εφόδια για όλη του την ζωή.

Για να μπορέσεις να ξεπεράσεις τα εμπόδια και εν τέλει να κάνεις την διατροφή του παιδιού σου πιο πλούσια σε θρεπτικές τροφές, έχουμε δημιουργήσει ένα ebook με όλες τις τεχνικές που φαίνεται να βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

ebook texnikes paidi inside

Συμπληρώστε τα στοιχεία σου, στη φόρμα δεξιά, ώστε να κατεβάσεις εντελώς δωρεάν το Ε-book και ανακαλυψε:

  • Ποιες είναι οι διατροφικές συστάσεις για τα παιδιά.
  • Αν πρέπει να ανταμείβεις το παιδί σου με κάποιο γλυκό επειδή έφαγε λαχανικά.
  • Αν παίζει ρόλο τι τρως εσύ μπροστά στο παιδί σου.
  • Πόσες φορές χρειάζεται να εκθέσεις το παιδί σου σε ένα τρόφιμο για να γίνει πιο δεκτικό.
  • Αν βοηθάει να υπάρχει μια δεύτερη επιλογή φαγητού, όταν το παιδί σου αρνείται να φάει.

Καταλήγοντας

Η διατροφή των παιδιών μας, ειδικά στα πρώτα 5 έτη της ζωής τους, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την μετέπειτα πορεία του. Οι διατροφικές συνήθειες που δημιουργούνται, οι πεποιθήσεις που αποκτά το παιδί γύρω από το φαγητό φαίνεται να το ακολουθούν και στα χρόνια της ενήλικης ζωής.

Φωτεινή Ρέβη
Φωτεινή Ρέβη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Η Ρέβη Φωτεινή είναι κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με επιπλέον μεταπτυχιακή εξειδίκευση (M.Sc) στην Αθλητική Διατροφή. Δατηρεί από το 2021 αυτόνομο διαιτολογικό γραφείο στην Κέρκυρα.