Φυτοφαγική Διατροφή

01 Μαΐου 2024
7986 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί

Η φυτοφαγική διατροφή γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής όσο περνούν τα χρόνια και αυτό γιατί φαίνεται πως έχει πολλά οφέλη όχι μόνο για την υγεία αλλά και για τον πλανήτη. Πώς όμως μπορώ να είμαι σίγουρος/η ότι παίρνω όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζομαι;

Σε αυτό το ταξίδι νέων γεύσεων και τρόπου ζωής είναι πολύ σημαντικό να θρέφουμε το σώμα μας με ό,τι χρειάζεται, αποφεύγοντας τον κίνδυνο για ανεπάρκεια κρίσιμων συστατικών.

vegan diaita parotidi

Γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε δημιουργήσει ένα ebook που θα σε βοηθήσει να έχεις έναν πλήρη οδηγό ώστε να γνωρίζεις σε ποιες τροφές πρέπει να δώσεις βάση.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σου, στη φόρμα δεξιά, ώστε να κατεβάσεις εντελώς δωρεάν το Ε-book και ανακαλυψε:

  • Ποια είναι τα κρίσιμα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να προσέχει ενας Vegan.
  • Πίνακες με τρόφιμα και γραμμάρια σε θρεπτικά συστατικά
  • Σε ποιες περιπτώσεις είναι αναγκαία τα συμπληρώματα διατροφης
  • Σε ποιες τροφές βρίσκεται η φυτική πρωτεΐνη
  • Ποιες τροφές μπλοκάρουν και ποιες ενισχύουν την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.

Καταλήγοντας

Η μετάβαση σε μία αυστηρά χορτοφαγική διατροφή είναι ένα νέο ταξίδι θρέψης και χρωμάτων. Είναι όμως ένα παιχνίδι που πρέπει να μάθεις τους κανόνες ώστε να βγεις κερδισμένος/η τόσο σε ενέργεια όσο και σε υγεία. Προσωπικά δεν συμβουλεύω κανέναν να κάνει αυτήν τη μετάβαση εάν δεν λάβει εκπαίδευση και παρακολούθηση από έναν διαιτολόγο διατροφολόγο, όμως εύχομαι με αυτό το ebook να έχετε ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια σας.

Χαρά Παρωτίδη
Χαρά Παρωτίδη Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Τεχνολόγος Τροφίμων

Η Χαρά Παρωτίδη είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και Τεχνολόγος Τροφίμων. Έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στο Νοσοκομείο Σωτηρία, σε εταιρία συμπληρωμάτων Διατροφής αλλά και σε Διαιτολογικό Γραφείο. Πλέον, παρακαλουθεί πλήθος συνέδριων, ενώ παρέχει τις υπηρεσίες της τόσο κατ'οίκον στην ευρύτερη περιοχή του Αλίμου όσο και online.