Ζωγραφίζοντας… Το Διατροφονήσι!

17 Νοεμβρίου 2015
75504 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί

diatrofonhsi landing page

Σκεφτήκαμε να σας ξεναγήσουμε στο μεσογειακό νησί που τρέφεται και ζει υγιεινά ζωγραφίζοντας... τους ήρωές του! Το Διατροφονήσι είναι το διατροφικό παραμύθι που εμπνεύστηκε η διατροφολόγος, Μαίρη Σελανικλή με στόχο να διδάξει στα παιδιά υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Το παιδί είναι μία ιδιαίτερη ομάδα ανθρώπων που ζητάει από εμάς εξίσου ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη. Γι'αυτό άλλωστε, στο medNutrition δημιουργήσαμε την Ομάδα Eργασίας για την παιδική διατροφή.

Σε αυτό το e-book, τα παιδιά μπορούν ζωγραφίζοντας να ζωντανέψουν τους ήρωες της ασπρόμαυρης εικονογράφησης και δίπλα σε αυτό να διαβάσουν όμορφα στιχάκια με διατροφικά μηνύματα. Μέσα από αυτό το e-book θα μάθουν με ευχάριστο τρόπο:

  • Τι σημαίνει ισορροπημένη διατροφή
  • Πώς να εντάσσουν με μέτρο όλα τα τρόφιμα στη διατροφή τους
  • Ποια είναι τα πιο θρεπτικά τρόφιμα
  • Πώς θα είναι γεμάτα ενέργεια κάθε μέρα
  • Γιατί η άσκηση τα κάνει πιο όμορφα και χαρούμενα
  • Πώς πρέπει να φροντίζουν τη φύση που τους προσφέρει όλα τα τρόφιμα

Παίξτε και εσείς με το παιδί σας, καθοδηγήστε το να χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα χρώματα και υπενθυμίστε του τις αρχές της μεσογειακής διατροφής. Γίνετε το σωστό παράδειγμα για εκείνο, τρώγοντας όλοι μαζί στο τραπέζι και ακολουθώντας μια δραστήρια καθημερινότητα. Κάντε τον βοηθό σας στη κουζίνα και ζητήστε του να αναγνωρίσει μέσα στο περιβάλλον της κουζίνας τους ήρωες του παραμυθιού- θα αυξήσετε έτσι την εξοικείωσή του με τα θρεπτικά τρόφιμα και τις πιθανότητες να τα δοκιμάσει και να τα αποδεχτεί.

Για πιο προχωρημένα παιδάκια, στην έντυπη έκδοση του Διατροφονησιού, με τη συνδρομή ειδικής παιδαγωγού, έχουμε συμπεριλάβει ειδικές ασκήσεις που διευρύνουν τους ορίζοντες, αυξάνουν την φαντασία και καλλιεργούν τη διατροφική παιδεία των μικρών μας φίλων.

Καλό χρωματο-μουτζούρωμα!

mairh selaniklh diaitologos diatrofologos

Μαίρη Σελανικλή
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc. στην Κλινική Διατροφή
Συγγραφέας του παραμυθιού «Το Διατροφονήσι»

download button Κατεβάστε το πιο πρόσφατο PDF reader εδώ.