Blog

6 συμβουλές για την επιλογή λογισμικού στο διαιτολογικό σας γραφείο

11 Αυγούστου 2016
24507 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Logismiko

Photo source: www.shutterstock.com

Έχετε μόλις ενημερωθεί για μια ακόμη εφαρμογή που υποτίθεται ότι θα σας λύσει τα χέρια σας στη λειτουργία του γραφείου, σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο που οργανώνετε τις εργασίες σας ή πιθανόν άλλα λογισμικά και εφαρμογές που χρησιμοποιείτε; Ποιες εφαρμογές λογισμικού χρειάζεστε, όμως, πραγματικά;


Διαβάστε επίσης: Marketing στο Διαιτολογικό Γραφείο [Δωρεάν EBOOK]


Μερικές γρήγορες και χρηστικές συμβουλές για να καθορίσετε ποιες εφαρμογές λογισμικού αξίζουν το χρόνο και την ενέργειά σας για να τις μάθετε και να ενταχθούν στην εργασία σας.

1. Καταγράψτε τις εργασίες σας και τον τρόπο που μέχρι τώρα τις οργανώνατε.

Μπορείτε να δείτε αν η εφαρμογή που δοκιμάζετε σας γλιτώνει χρόνο ή είναι πιο σύνθετη, δύσχρηστη και ουσιαστικά σας «καταναλώνει» περισσότερο χρόνο!

2. Εξερευνήστε τις διαθέσιμες λύσεις λογισμικού.

Αναζητήστε στο Google ή σε application store (App Store για Mac και Windows Store για Windows αντίστοιχα) άλλες εφαρμογές που, επίσης, φέρονται να καλύπτουν τις απαιτήσεις σας. Ο χρόνος που θα καταναλώσετε για να δοκιμάσετε τις εφαρμογές και να καταλήξετε στην τελική σας επιλογή είναι χρόνος που θα κερδίσετε πολλαπλάσια αργότερα.

3. Παρακολουθήστε τα βίντεο.

Σχεδόν κάθε νέα εταιρεία εφαρμογών λογισμικού δημιουργεί βίντεο επίδειξης που δείχνουν πώς να χρησιμοποιείτε το προϊόν τους. Αφιερώστε χρόνο να παρακολουθήσετε τα βίντεο για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.

4. Αναζητήστε τη γνώμη του διαδικτύου.

Κάνατε μια λίστα εργασιών για το λογισμικό που χρησιμοποιείτε ή που χρειάζεστε, έχετε διερευνήσει εναλλακτικές επιλογές λογισμικού... Το επόμενο βήμα είναι να διαβάσετε σχόλια από χρήστες που έχουν αγοράσει ήδη και χρησιμοποιούν τις εφαρμογές που σας ενδιαφέρουν.

5. Επικοινωνήστε με εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού.

Αν δεν είστε σίγουρος για το ποιο τελικά λογισμικό χρειάζεστε ή, ακόμη, αν από την εύρεση που έχετε κάνει, δεν έχετε καταλήξει σε κάποια επιλογή, τότε που αντιμετωπίζετε ή ακόμη να σας κατευθύνει σε μια σωστή επιλογή. Καλό είναι, φυσικά, να αναζητήσετε και περισσότερες γνώμες από μία, ώστε να είστε σίγουρος για την τελική σας απόφαση.

Αποφύγετε τη δύναμη τη συνήθειας! Μη διστάσετε να κάνετε το βήμα να αγοράσετε ένα νέο λογισμικό. Ειδικά αν έχετε ήδη διαπιστώσει πως ο τρόπος που λειτουργείτε μέχρι τώρα καλύπτει σε μικρό ποσοστό τις ανάγκες σας. Θα χρειαστεί λίγο χρόνο να εξοικειωθείτε με αυτό, ωστόσο η επιλογή σας θα σας αποζημιώσει.

Και μια extra συμβουλή...

Μπορείτε να επιλέξετε όποια εφαρμογή φαίνεται να καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σας. Να θυμάστε, όμως, ότι το καλύτερο κριτήριο που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε στην επιλογή σας είναι η ευκολία στη χρήση της εφαρμογής και είναι κάτι που θα το αντιληφθείτε καλύτερα στην ώρα ανάγκης, όπου πολλές εργασίες μπορεί να «τρέχουν» ταυτόχρονα.

Περισσότερα για την digital οργάνωση του διαιτολογικού σας γραφείου, στο βιβλίο της σειράς medNutrition experts, Πρακτικός οδηγός για ένα σύγχρονο διαιτολογικό γραφείο

Πάρης Παπαχρήστος
Πάρης Παπαχρήστος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
Ο Πάρης Παπαχρήστος παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες τροποποίησης διατροφικής συμπεριφοράς για πάνω από 15 χρόνια, συμβάλλοντας σε βελτίωση της ποιότητας ζωής.  Ως πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος, M.Sc. έχει ευρύτερη επιστημονική γνώση, η οποία συνδυάζεται στις διαιτολογικές συνεδρίες με την προσωπική του εμπειρία.
 
Είναι ιδρυτής του πρώτου portal διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο και συγγραφέας του πρώτου βιβλίου της σειράς medNutrition wellness, με τίτλο «Μύθοι και Αλήθειες στη διατροφή μας». Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις διαιτολογικές υπηρεσίες που παρέχει είτε στο Παγκράτι είτε αξιοποιώντας skype και viber σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, με χιλιάδες ανθρώπους, έχει δει τι είναι αποτελεσματικό και όχι.