Διατροφοκάρτες Σύγκρισης με Τρόφιμα και Ροφήματα

23 Αυγούστου 2023
523005 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί

 

Θέλεις το παιδί σου να μάθει να κάνει ισορροπημένες επιλογές στη διατροφή του και να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τη διατροφική αξία των τροφίμων; Έχεις σκεφτεί ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω του παιχνιδιού;

Τώρα σου έχουμε τη λύση… Έχουμε δημιουργήσει ένα διασκεδαστικό επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες για όλη την οικογένεια!

cards game 620x195 00

Γιατί θέλουμε να θέσουν τα παιδιά σωστές βάσεις στη διατροφή τους;

Η παχυσαρκία είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα για τη δημόσια υγεία που το ποσοστό εμφάνισής της είναι διαρκώς αυξανόμενο, ακόμα και στην παιδική ηλικία και έχει πολλαπλές σωματικές, ψυχοκοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Η πρόληψη λοιπόν είναι η πρώτη και η πλέον σημαντική λύση και οι σωστές βάσεις μπορούν να τεθούν από την παιδική, ακόμη, ηλικία! Μέσω του παιχνιδιού τα παιδιά μπορούν να περάσουν το χρόνο τους διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας πληροφορίες για την θρεπτική αξία των τροφίμων και τη σημασία των ισορροπημένων διαιτητικών συνηθειών.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στη φόρμα δεξιά, ώστε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν το αρχείο και ανακαλύψτε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι 2 σε 1:

  • Ένα παιχνίδι Σύγκρισης με τρόφιμα και ροφήματα. Διάλεξε χαρακτηριστικό/θρεπτικό συστατικό, σύγκρινε το με του αντιπάλου, και κέρδισε την κάρτα!
  • Ένα παιχνίδι Μάντεψε τι: Στην πίσω πλευρά της κάρτας υπάρχει μια φράση για το κάθε τρόφιμο. Σε ποιο θρεπτικό συστατικό υπερέχει; Μπορείς να μαντέψεις ποιο είναι;

Ας κερδίσει ο καλύτερος και ας μάθουμε παίζοντας! Καλή διασκέδαση!

Οδηγίες για την Εκτύπωση

Στη συνέχεια, μπορείτε να εκτυπώσετε το αρχείο σε κάποιο τυπογραφείο ή στο σπίτι σας και να κόψετε τις κάρτες.

Αν επιλέξετε να εκτυπώσετε το αρχείο στο σπίτι σας, θα πρέπει ο εκτυπωτής σας να υποστηρίζει το τύπωμα διπλής όψης. Για να το διαπιστώσετε αυτό, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του εκτυπωτή ή επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του εκτυπωτή.

Στη συνέχεια μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ: https://helpx.adobe.com/gr_en/acrobat/kb/print-double-sided-acrobat-reader.html

Υπάρχει το ενδεχόμενο οι κάρτες στις δύο σελίδες να μην πέσουν ακριβώς η μία πάνω στην άλλη και να υπάρχει μια μικρή διαφορά στα περιθώρια.

Πώς θα αποκτήσετε το επιτραπέζιο παιχνίδι;

Ακολουθήστε τις οδηγίες στη φόρμα δεξιά για να κατεβάσετε δωρεάν το αρχείο.

apostolh ulikou gia provolhΣτείλτε μας στο info@mednutrition.gr φωτογραφικό υλικό από τις δημιουργίες σας, καθώς και τις εντυπώσεις σας, και θα τις προβάλουμε στα social του medNutrition! 

download buttonΚατεβάστε το πιο πρόσφατο PDF reader εδώ.

Πάρης Παπαχρήστος
Πάρης Παπαχρήστος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
Ο Πάρης Παπαχρήστος παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες τροποποίησης διατροφικής συμπεριφοράς για πάνω από 15 χρόνια, συμβάλλοντας σε βελτίωση της ποιότητας ζωής.  Ως πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος, M.Sc. έχει ευρύτερη επιστημονική γνώση, η οποία συνδυάζεται στις διαιτολογικές συνεδρίες με την προσωπική του εμπειρία.
 
Είναι ιδρυτής του πρώτου portal διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο και συγγραφέας του πρώτου βιβλίου της σειράς medNutrition wellness, με τίτλο «Μύθοι και Αλήθειες στη διατροφή μας». Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις διαιτολογικές υπηρεσίες που παρέχει είτε στο Παγκράτι είτε αξιοποιώντας skype και viber σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, με χιλιάδες ανθρώπους, έχει δει τι είναι αποτελεσματικό και όχι.