Οικονομική και χωρίς Σπατάλη, Διατροφή: 4 Συνταγές για Εσένα και το Παιδί σου

08 Οκτωβρίου 2022
269571 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί

Θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο με το παιδί σας; Έχετε σκεφτεί την κουζίνα ώς ένα χώρο για να δεθείτε περισσότερο;

Τώρα σας έχουμε τη λύση… Συμμεριζόμενοι τις εύλογες ανησυχίες σας και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων έχουμε δημιουργήσει μια σειρά από εύκολες μα πάνω όλα νόστιμες και υγιεινές συνταγές, αξιοποιώντας φαγητό που έχει περισσέψει για εσάς και τα παιδιά σας. Είναι μερικές μόνο προτάσεις για να κάνετε την αρχή!

ebook mageireuontas pages

Γιατί θέλουμε να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμων όμως;

Η σπατάλη τροφίμων είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα για το περιβάλλον, τους διαθέσιμους πόρους και τη δημόσια υγεία. Η πρόληψη λοιπόν είναι η πρώτη και η πλέον σημαντική λύση! Με μερικές μικρές αλλαγές στον τρόπο που ψωνίζουμε, μαγειρεύουμε, τρώμε και διαχειριζόμαστε τα υπολείμματα φαγητού, μπορούμε να μειώσουμε το οικολογικό αποτύπωμα του σπιτιού μας και να εξοικονομήσουμε χρήματα.

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στη φόρμα δεξιά, ώστε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν το αρχείο συνταγών και ανακαλύψτε:

  • Τέσσερις (4) συνταγές για όλες τις ώρες της ημέρας με υλικά από τουλάχιστον τρεις (3) διατροφικές ομάδες ανά συνταγή
  • Αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση κάθε συνταγής
  • Πίνακα διατροφικής ανάλυσης των θρεπτικών τους συστατικών (Ενέργεια, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά κ.α.)
  • Μεριδολόγιο ανά ηλικιακή ομάδα (6-9 ετών και 9-12 ετών)

Φορέστε λοιπόν τις μαγειρικές σας ποδιές και αφήστε τα παιδιά να γίνουν οι σεφ της δικής σας κουζίνας! Μαγειρέψτε μαζί, παίξτε, δοκιμάστε, πειραματιστείτε και σώστε…το φαγητό! Κάντε αλλαγές, παραλλαγές και αφήστε τη φαντασία των παιδιών σας να κάνει παιχνίδι.

apostolh ulikou gia provolhΣτείλτε μας στο info@mednutrition.gr φωτογραφικό υλικό από τις δημιουργίες σας, καθώς και τις εντυπώσεις σας, και θα τις προβάλουμε στα social του medNutrition!

 

download buttonΚατεβάστε το πιο πρόσφατο PDF reader εδώ.

Ιωάννα Κατσαρόλη
Ιωάννα Κατσαρόλη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

Η Ιωάννα Κατσαρόλη είναι Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Διατροφή Αθλητών και Αθλούμενων. Διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στη Χαλκίδα, είναι επιστημονικός συνεργάτης του medNutrition και συγγραφέας του βιβλίου «Μερίδες: Το μέγεθος... μετράει».