ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Evgenia Ioannidou diaitologos

Ευγενία Ιωαννίδου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
57570 Προβολές
Διαιτολογικό Γραφείο
Restart Diet-Κέντρο Θεσσαλονίκης
Μητροπόλεως 18, Θεσσαλονίκη
Διαιτολογικό Γραφείο
Restart Diet Εύοσμος
Τζαβέλλα 12, Θεσσαλονίκη, 56224

Εκπαίδευση

Φοίτησα στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Θεσσαλονίκης. Το 2019, ξεκίνησε η πρακτική μου άσκηση, με αποτέλεσμα να γίνω μέλος της ομάδας του Restart Diet. Στα πλαίσια των σπουδών μου, αποτέλεσα συγγραφικό μέλος της συλλογικής, πτυχιακής εργασίας, με θέμα “Διατροφική Ανάλυση Συνταγών χωρίς Αλλεργιογόνα”. Η περάτωση των σπουδών μου ολοκληρώθηκε το 2020, ωστόσο η αγάπη και η δίψα μου για γνώση δεν τελείωσε εκεί. Από τότε έχω παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων σχετικά με τα νεότερα δεδομένα γύρω από τη διατροφή.

Στο Restart Diet δοκίμασα και ανακάλυψα νέες δεξιότητες, άγνωστές μου έως πρόσφατα. Για παράδειγμα, τη δημιουργία, τη διαχείριση κι επεξεργασία περιεχομένου, για τις διάφορες πλατφόρμες των social media καθώς και το επίσημο site του Restart.

Επαγγελματική Εμπειρία

Ως μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων και της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος, είμαι βαθιά αφοσιωμένη στο να ενημερώνομαι για τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και τις συστάσεις στους τομείς της Διαχείρισης του Σωματικού Βάρους, της Κλινικής Διατροφής και της Αθλητικής Διατροφής. Παρακολουθώ τακτικά συνέδρια και ημερίδες για να διασφαλίσω ότι οι γνώσεις μου είναι πάντα επίκαιρες και ακριβείς.

Ως εγγεγραμμένη διαιτολόγος, έχω αποκτήσει ανεκτίμητη εργασιακή εμπειρία σε μερικά από τα πιο δημοφιλή τοπικά γυμναστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου είχα το προνόμιο να συνεργαστώ με αθλητές και λάτρεις της γυμναστικής. Έχω βοηθήσει αυτά τα άτομα να αναπτύξουν εξατομικευμένα πλάνα διατροφής που συμπληρώνουν τους μοναδικούς στόχους τους για τη φυσική τους κατάσταση.

Μέσω της εργασίας μου σε αυτά τα γυμναστήρια, έχω αποκτήσει βαθιά κατανόηση της σημασίας της διατροφής για την επίτευξη της βέλτιστης αθλητικής απόδοσης. Έχω επίσης μπορέσει να βοηθήσω τα άτομα να ξεπεράσουν τις κοινές προκλήσεις που σχετίζονται με τη διατροφή, όπως η συναισθηματική διατροφή, οι τροφικές αλλεργίες και τα θέματα εικόνας του σώματος.

Εκτός από τη δουλειά μου στο χώρο του γυμναστηρίου είχα την ευκαιρία να κάνω παρουσιάσεις σε σχολεία και κοινοτικές εκδηλώσεις, όπου συζητώ τη σημασία της διατροφής και παρέχω πρακτικές συμβουλές για το πώς να προβαίνουν σε υγιεινές επιλογές.

Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματά μου ως υπεύθυνη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν η επιτυχής έναρξη μιας σειράς διαδικτυακών σεμιναρίων για τη μεσογειακή διατροφή για την ελληνική κοινότητα στο Βέλγιο. Το έργο αυτό υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Modus Verde και καταφέραμε να παραδώσουμε μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων που παρείχαν πρακτικές συμβουλές για το πώς να ενσωματώσουν τη μεσογειακή διατροφή στην καθημερινή τους ζωή. Το έργο σημείωσε τεράστια επιτυχία, με περισσότερους από 500 συμμετέχοντες και θετικά σχόλια από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

Κατάρτιση

Εργάζομαι στον τομέα της διατροφής, αρκετά χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων απέκτησα εμπειρία στη δημιουργία εξατομικευμένων πλάνων διατροφής, για άτομα με ποικίλες διατροφικές ανάγκες. Ωστόσο, το πραγματικό μου πάθος, έγκειται στο να βοηθάω άτομα που αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές και ανησυχίες σχετικά με την εικόνα του σώματος, με τη βοήθεια της διαισθητικής διατροφής, (Intuitive Eating). Πιστεύω ότι το φαγητό δεν έχει να κάνει μόνο με τη διατροφή - έχει να κάνει επίσης με την κουλτούρα, την παράδοση και την απόλαυση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι παθιασμένη με την προώθηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, που είναι τόσο νόστιμες όσο και βιώσιμες.

Ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για την προώθηση βιώσιμων και περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένων διατροφικών συνηθειών. Ως εθελόντρια της περιβαλλοντικής και βιολογικής οργάνωσης τροφίμων "Emena me Noiazei", συμμετέχω σε περιβαλλοντικές εκστρατείες κι εκδηλώσεις.

Έχω δουλέψει με πελάτες που παλεύουν με τη συναισθηματική διατροφή, ένα φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και πιο εμφανές στους ανθρώπους, τα διαταραγμένα διατροφικά πρότυπα και την αρνητική εικόνα του σώματος.

Θεωρούσα πάντα ότι το διαδίκτυο και γενικότερα τα social media, μπορούν και έχουν τεράστια δύναμη στην εικόνα σώματος, τη σχέση με τον εαυτό μας και την αυτοεκτίμηση. Για τον λόγο αυτό, από μικρή ηλικία είμαι ενεργή στον κόσμο του internet και προσπαθώ πιο έντονα τα τελευταία χρόνια, μέσα από το βήμα που μου έχει δοθεί ως content creator και social media manager του Restart Diet να εκπαιδεύσω και να ενημερώσω τους ανθρώπους σχετικά με τη σημασία του φαγητού και της θρέψης, της διαισθητικής διατροφής και της θετικότητας του σώματος.

Ενδιαφέροντα

Είμαι λάτρης του ποιοτικού καφέ κι ετοιμάζω με ανυπομονησία νέα ταξίδια. Μάλιστα, αυτές τις δύο αγάπες μου, τις συνδυάζω με απόλυτη ισορροπία, αφού σε κάθε μου εξόρμηση, εντός κι εκτός Ελλάδος, ξεκινάει ένα παιχνίδι με τίτλο ΄΄το κυνήγι του καλού καφέ΄΄. Όσο βρίσκομαι, στην πόλη μου, περνάω τις ελεύθερες ώρες μου, εξερευνώντας εστιατόρια της πόλης μαζί με τους φίλους μου, χαλαρώνοντας με την παρέα της κιθάρας μου, και παίζοντας με τους λατρεμένους γάτους μου, Έρικ και Όλιβερ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διαιτολογικό Γραφείο
Restart Diet-Κέντρο Θεσσαλονίκης
Μητροπόλεως 18, Θεσσαλονίκη
2310270072
Λίγα λόγια για το γραφείο
Διαιτολογικό Γραφείο
Restart Diet Εύοσμος
Τζαβέλλα 12, Θεσσαλονίκη, 56224
2310706707
Λίγα λόγια για το γραφείο