ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Hara Parotidi diaitologos

Χαρά Παρωτίδη

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Τεχνολόγος Τροφίμων
79536 Προβολές

Σπουδές

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στον πανέμορφο Άλιμο. Είχα από πάντα μία περιέργεια να διαβάζω διατροφικές ετικέτες, αφού από μικρή με θυμάμαι, την ώρα του πρωινού, να έχω μπροστά μου το κουτί με τα δημητριακά και να το διαβάζω ξανά και ξανά. Φοίτησα στο τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Κατά την διάρκεια των σπουδών μου, ανέπτυξα ένα έντονο ενδιαφέρον προς το κομμάτι της διατροφής του ανθρώπου και πολύ σύντομα αποφάσισα ότι θα μπω στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μου πτυχίου. Έτσι κι έγινε! Ολοκλήρωσα το δεύτερό μου πτυχίο στο τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής και πολύ σύντομα ξεκίνησα να βοηθάω ανθρώπους στην προσπάθειά τους να πετύχουν στόχους βάρους και ισορροπημένης διατροφής, δίνοντας έμφαση στο κομμάτι της ολιστικής προσέγγισης. Γι’ αυτόν τον σκοπό παρακολουθώ σεμινάρια και ομιλίες ώστε να μπορώ να στηρίξω αυτήν την προσπάθεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Απασχόληση

Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης, είχα την ευκαιρία να δουλέψω στο Νοσοκομείο Σωτηρία, παρακολουθώντας κυρίως καρκινοπαθείς ασθενείς, στη συνέχεια εργάσθηκα στην εταιρία Natural Vitamins όπου εκπαιδεύτηκα στο κομμάτι των συμπληρωμάτων διατροφής και τέλος είχα την τιμή να εκπαιδευτώ στο διαιτολογικό γραφείου του κ. Πάρη Παπαχρήστου. Εκ τότε αναλαμβάνω να βοηθήσω ανθρώπους στο κομμάτι της διατροφής τους ανάλογα τον στόχο τους, εντός και εκτός Αθηνών, καθώς παρέχω τόσο κατ’ οίκον όσο και online διαιτολογικές συνεδρίες.

Κατάρτιση

Πέρα από το κομμάτι των εξελίξεων που αφορούν την επιστήμη της διατροφής, τις οποίες φροντίζω να παρακολουθώ μέσω συνεδρίων, θεωρώ πως το κομμάτι το συμπεριφοριστικό, ο τρόπος που μιλάμε στον εαυτό και στο σώμα μας αλλά και της καθημερινής ρουτίνας παίζει καθοριστικό ρόλο στις διατροφικές μας επιλογές. Έτσι φροντίζω να μελετάω τρόπους που μπορώ να βοηθήσω, πέρα από τα όρια της δίαιτας.

Συγγραφική Δραστηριότητα

Είμαι αρθρογράφος στον ιστότοπο του medNutrition και του Allaboutparents. Παράλληλα, συνεργάζομαι με το γυμναστήριο Arow Gym, όπου συχνά πραγματοποιούμε δράσεις ενημέρωσης μέσω παρουσιάσεων και σημειώσεων σχετικά με θέματα που αφορούν την διατροφή και την άσκηση.

Ενδιαφέροντα

Μου αρέσει να αφιερώνω χρόνο κοντά στη φύση, να κάνω πεζοπορίες παρέα με το σκυλάκι μου ή ακόμα και να κάθομαι κοντά στη θάλασσα ώστε συνδεθώ με τον εαυτό μου. Εξασκούμαι σε πρακτικές yoga και συχνά διαβάζω για την φιλοσοφία της. Είναι όμως και εκείνη η πλευρά μου που αγαπά το crossfit όσο κουραστικό και αν είναι. Μου αρέσει να πειραματίζομαι με διάφορες συνταγές, κυρίως χορτοφαγικές, να συνθέτω όμορφα πιάτα και να τα απολαμβάνω με τους αγαπημένους μου. Λατρεύω το καλό θέατρο και τα μουσικά φεστιβάλ. Θα ήθελα να βρίσκω παραπάνω χρόνο να αφιερώνω στα βιβλία, καθώς με ταξιδεύουν. Τέλος, σε καθημερινή βάση δε λείπουν τα Podcasts αυτοβελτίωσης, οι συζητήσεις με κοντινά μου πρόσωπα ή οι ομιλίες σε άλλες πλατφόρμες που μου κρατούν συντροφιά πολλές ώρες την ημέρα. Πιστεύω ότι έχουμε χρέος απέναντι στον εαυτό μας, να προσπαθούμε εφόρου ζωής να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή μας, σε όλα τα επίπεδα.

Στοιχεία Επικοινωνίας

‭698 9608906‬