Επικοινωνήστε μαζί μας
καθημερινές
10:00 με 18:00

Είσοδος / Εγγραφή

Loading...
Άρθρα - Απόψεις

Το Διατροφονήσι και οι Ιστορίες Πρωινού πήγαν στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Σπάρτης!

της Παναγιώτας Μαλαβάζου
16 Σεπτεμβρίου 2016
14637 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
ekdilwsi diatrofis

Περίπου στις αρχές του μήνα ενημερώθηκα για πρώτη φορά για την διοργάνωση του 5ου Back to School Event από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Σπάρτης. Μου πήρε μόνο μερικές ώρες για να πάρω την απόφαση να πω το ναι και να ξεκινήσω να σχεδιάζω την παρουσία μου.

Οι μέρες πέρασαν γρήγορα και η μεγάλη ημέρα έφτασε. Στις 7 μ.μ. του προηγούμενου Σαββάτου 10/9 ξεκίνησαν να κάνουν την εμφάνιση τους οι πρώτες οικογένειες με μικρά & μεγάλα παιδιά από το χέρι. Κάτι τα χρώματα και οι εικόνες από τα φυλλάδια και τα βιβλία, κάτι το πλατύ μου χαμόγελο, με έκαναν να αισθανθώ ότι όλοι με αγκάλιασαν. Οι ερωτήσεις ήταν πολλές και ποικίλλες. Τα σχόλια και αυτά ενδιαφέροντα, άλλα συχνά για εμάς τους διαιτολόγους και άλλα μοναδικά.

Τα ματάκια κάθε παιδιού με περιεργάζονταν και μετα πήγαιναν αστραπιαία από τα σουπλά στα παραμύθια για τη διατροφή. Συζητώντας όμως με τους μικρούς μου φίλους δυο πράγματα μου έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση. Τα μεγαλύτερα παιδιά αφότου μου έλεγαν τι τρώνε κάθε μέρα για πρωινό, στην συνέχεια ταυτίζονταν με τους μαθητές από τις «Ιστορίες Πρωινού». Τα μικρότερα κοιτάζοντας το «Διατροφονήσι» θυμόντουσαν πως είχαν κάνει κάτι παρόμοιο πριν από καιρό στο νηπιαγωγείο...(Μπράβο στην δασκάλα που ενημερώνει τα παιδιά για την πυραμιδά της Μεσογειακής Διατροφής).

Επιπλέον, αξίζει να αναφέρω την αξιοσημείωτη αντίδραση ενός 5χρονου κοριτσιού. Παρατήρησε ότι στις πρώτες σελίδες στο «Διατροφονήσι» οι χαρακτήρες ανήκουν σε αγόρια. Γύρισε με κοίταξε απογοητευμένη και με ρώτησε που είναι τα κορίτσια. Προχωρόντας στην ιστορία τις έδειξα και τα κορίτσια, όπως την κυρία Σοκολάτα και την κυρία Πίτσα.

Γύρισε με κοίταξε χαρούμενη και μου έκανε ένα ακόμα σχόλιο που θα θυμάμαι για όλη μου την ζωή:

“Τελικά εμείς τα κορίτσια θα είμαστε πάντα πιο νόστιμα από τα αγόρια”.

Φυσικά στην εκδήλωση υπήρχαν και γονείς και μπορώ να πω πως πραγματικά με εντυπωσίασαν με τον ενδιαφέρον τους πάνω στην διατροφή και την ανάγκη τους για περαιτέρω ενημέρωση. Ειδικά από τους μπαμπάδες που δήλωσαν διατεθειμένοι να αλλάξουν την καθημερινότητα τους για να αποτελέσουν πρότυπο. Ένα ποτήρι καφές για τον μπαμπά και μια κούπα γάλα για το παιδί δεν είναι αρκετά για να ξεκινήσουν δυναμικά την ημέρα μας!

Η εκδήλωση όμως τελείωσε για φέτος και το μόνο που μένει να πω είναι συγχαρητήρια στους δυο μικρούς νικητές των ιστοριών μας και καλά να είμαστε να γιορτάσουμε μαζί για ακόμα μια φορά την έναρξη του νέου σχολικού έτους στο 6ο Back to School Event.

Ευχαριστούμε για την αναδημοσίευση τις ιστοθέσεις:

Παναγιώτα Μαλαβάζου
Παναγιώτα Μαλαβάζου Διαιτολόγος - Διατροφολόγος