Εργασία

7 απαραίτητες ιστοσελίδες για τον επαγγελματία διαιτολόγο!

της Σοφίας Σμυρνή
13 Οκτωβρίου 2022
47703 Προβολές
2 λεπτά να διαβαστεί
diaitologos psaxnei sto internet

Photo source: www.bigstockphoto.com

Σήμερα ζούμε στην εποχή της πληροφορίας, γνωστή και ως εποχή των υπολογιστών. Αυτό σημαίνει ότι με εργαλείο έναν υπολογιστή, ένα λαπ τοπ ή ακόμα και το κινητό μας τηλέφωνο, μπορούμε να αναζητούμε, να μεταφέρουμε και να ανταλλάσσουμε πληροφορίες μέσω του διαδικτύου. Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να έχουν να κάνουν με την προσωπική μας ζωή, με τη διασκέδασή μας αλλά και με το επάγγελμά μας. Το θέμα είναι, πώς μπορούμε μέσα στο χάος των πληροφοριών να επιλέξουμε τις απαραίτητες για εμάς και να χρησιμοποιήσουμε τις κατάλληλες ιστοσελίδες για να τις βρούμε;


Διαβάστε επίσης: Marketing στο Διαιτολογικό Γραφείο [Δωρεάν EBOOK]


Παρακάτω ακολουθούν μερικές χρήσιμες ιστοσελίδες για έναν επαγγελματία διαιτολόγο-διατροφολόγο, ο οποίος αναζητά νομικές και φορολογικές απαντήσεις αλλά και θέματα, που αφορούν το επάγγελμά του.

1. Ελληνική Επιθεώρηση Διαιτολογίας-Διατροφής

Μια χρήσιμη ιστοσελίδα για τον επαγγελματία διαιτολόγο-διατροφολόγο, που θέλει να ενημερώνεται για θέματα επάνω στο επάγγελμά του, κατεβάζοντας σε μορφή pdf αρχείου τα τεύχη του ομώνυμου περιοδικού. Μπορεί να γίνει κάποιος μέλος με μια πολύ μικρή συνδρομή, ενώ είναι δωρεάν για μέλη που υπάγονται στον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων-Διατροφολόγων.

2. Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ)

Ποιος δεν γνωρίζει τη διάσημη ιστοσελίδα, όπου δημοσιεύονται οι διαγωνισμοί και γίνονται οι σχετικές αιτήσεις για θέσεις στο δημόσιο; Αυτό που δεν γνωρίζουν οι νέοι χρήστες είναι ότι το σύστημα έχει γίνει λίγο πιο πολύπλοκο αναφορικά με την εγγραφή του νέου χρήστη και την εισαγωγή των απαραίτητων δικαιολογητικών, το οποίο όμως βοηθά τον χρήστη στη συμμετοχή του σε μεταγενέστερες προκηρύξεις.

Από την κεντρική σελίδα ο χρήστης κλικάρει στην επιλογή "Πολίτες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες". Κατόπιν προχωρά σε εγγραφή νέου χρήστη, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα. Για να γίνει αυτό απαιτείται να έχει λογαριασμό email, με τον οποίο θα αλληλογραφεί με την Αρχή. Είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση ηλεκτρονικής αίτησης για συμμετοχή σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ, η οποία εκτυπώνεται στο τέλος και αποστέλλεται στην Αρχή. Όταν γίνει χρήστης και εισέλθει στην ιστοσελίδα με τα στοιχεία του (εναλλακτικά μπορεί να συνδεθεί και μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων) πρέπει να σκανάρει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (απολυτήριο Λυκείου, πτυχίο, βεβαιώσεις προϋπηρεσία, αστυνομική ταυτότητα κτλ.), να τα ανεβάσει και να τα αποθηκεύσει στην φόρμα με τίτλο "Μητρώο". Στη συνέχεια επιλέγει την προκήρυξη που τον ενδιαφέρει και ακολουθεί τα βήματα που περιγράφονται. Ως βοήθεια μπορεί να συμβουλευτεί τις Συχνές Ερωτήσεις για τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες, τα Εγχειρίδια Χρήσης ή να επικοινωνεί τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά με το προσωπικό της Αρχής.

3. Εθνικό Τυπογραφείο

Αυτή είναι η ηλεκτρονική σελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου. Εκεί θα βρείτε νόμους, υπουργικές αποφάσεις, νομοθετικά διατάγματα κλπ. από το έτος 1833 έως σήμερα. Επίσης θα βρείτε δημοσιευμένα στοιχεία Ανωνύμων Εταιρειών και Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης (καταστατικά, οικονομικά στοιχεία) καθώς και όλες τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ ανά έτος.

4. Lawspot

Θέλεις δικηγόρο; Εδώ μπορείς να τον βρεις και ηλεκτρονικά. Μια πολύ καλή νομική ιστοσελίδα, στην οποία μπορείτε να διαβάσετε ενδιαφέροντα άρθρα για νομικά θέματα της επικαιρότητας και όχι μόνο, να βρείτε νομοθεσία, ακόμα και να αναζητήσετε δικηγόρο για το θέμα, που σας απασχολεί. Οι δικηγόροι εμφανίζονται με σύντομο βιογραφικό, τα στοιχεία επικοινωνίας τους και άρθρα τους, που έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα.

5. Ethemis

Μια πολύ ωραία νομική ιστοσελίδα, με νομικά θέματα και άρθρα, ταξινομημένα ανά κλάδο του Δικαίου, όπως Δίκαιο Πληροφορικής, Ποινικό Δίκαιο, Δημόσιο Δίκαιο κτλ., ώστε να αναζητήσετε ευκολότερα και να επιλέξετε το θέμα που σας ενδιαφέρει.

6. Taxheaven

Μια φορολογική ιστοσελίδα...παράδεισος! Όλα τα βρίσκεις εκεί! Νόμους, άρθρα, απαντήσεις σε ερωτήσεις κ.α.. Προσωπικά με έχει βοηθήσει πολλές φορές σε ερωτήματά μου, ενώ έχω ενεργοποιήσει και τις ειδοποιήσεις και με το που συνδέομαι στο ίντερνετ κάθε πρωί τσουπ! μου πετάγεται και ένα καινούριο αρθράκι, είτε απάντηση σε ερώτηση ενδιαφερομένου είτε άρθρο επίκαιρου θέματος.

7. E-Forologia

Άλλη μια πολύ καλή ιστοσελίδα με φορολογικά θέματα, στην οποία μπορείτε να βρείτε χρήσιμα άρθρα για ζητήματα, που σας απασχολούν, ταξινομημένα ανά κατηγορίες όπως εργατικά και φοροτεχνικά. Η περιήγηση στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα παρέχεται δωρεάν για κάποια θέματα και με συνδρομή για άλλα και πιο εξειδικευμένα. Και σε αυτήν έχω ενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις και κάθε μέρα διαβάζω άρθρα της.

Όποιο και να είναι το ζήτημα που σας απασχολεί, μπορείτε βρείτε σχετικές πληροφορίες στο διαδίκτυο ή τα στοιχεία επικοινωνίας των ειδικών που ασχολούνται με αυτό. Το διαδίκτυο μας παρέχει έστω κάποιες αρχικές πληροφορίες για το θέμα που αναζητάμε και μας δείχνει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε, επίσης μας παρέχει την δυνατότητα να απευθυνθούμε στους ειδικούς.

Σοφία Σμυρνή
Σοφία Σμυρνή Δικηγόρος