640
Παθήσεις Πεπτικού

Δυσανεξία στη λακτόζη

14 Φεβρουαρίου 2015
1 λεπτό να διαβαστεί
gala

Photo source: www.bigstockphoto.com

Προτιμήστε γάλα εμπορίου μειωμένης λακτόζης

Δυσανεξία στην λακτόζη είναι μια διαταραχή όπου το σώμα δεν μπορεί να διασπάσει την λακτόζη, ένα φυσικό σάκχαρο που περιέχεται στο γάλα και στα γαλακτοκομικά. Αυτό συμβαίνει, διότι κάποιοι άνθρωποι παράγουν μικρές ποσότητες του ενζύμου λακτάση, το οποίο διασπάει την λακτόζη στο λεπτό έντερο. Τα συμπτώματα είναι διάρροια, ναυτία, και αέρια. Έτσι, εάν είστε τακτικοί καταναλωτές γάλακτος και πάσχετε από δυσανεξία στην λακτόζη, προτιμήστε τα νέα γάλατα του εμπορίου, τα οποία περιέχουν μειωμένη ή και καθόλου λακτόζη. Το γάλα χωρίς λακτόζη έχει περίπου την ίδια συγκέντρωση ασβεστίου με το κανονικό.

  • Κωνσταντίνος Κούτσικας
    Κωνσταντίνος Κούτσικας Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Μ.Sc.

    Ο Κων/νος Κούτσικας είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με μεταπτυχιακό δίπλωμα (Μ. Sc.) στην Κλινική Διατροφή και συγγραφέας του Ελληνικού Χορτοφαγικού βιβλίου «Κρέας; Όχι ευχαριστώ!». Παρέχει εξατομικευμένες διαιτολογικές υπηρεσίες στο γραφείο του, στη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.