Καρδιαγγειακά

Λιγότερη χοληστερόλη σε 13 κινήσεις!

της Δήμητρας Γιαννακούλια
08 Ιουλίου 2014
19860 Προβολές
3 λεπτά να διαβαστεί
Λιγότερη χοληστερόλη σε 13 κινήσεις!

Αναμφισβήτητα, ζούμε πλέον σε μια κοινωνία αφθονίας, όπου η πρόσβαση σε φαγητό και μάλιστα τύπου "fast food", είναι εύκολη. Η θεσπέσια γεύση και η ευκολία κατανάλωσης ορισμένων τροφών υπερνικούν, κατά τη διαδικασία επιλογής του γεύματος, την ποιότητα. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον λοιπόν, δε θα μπορούσε η εμφάνιση αυξημένης χοληστερόλης να μην αποτελεί σημείο αναφοράς των βιοχημικών εξετάσεων που πρέπει να γίνονται συστηματικά, αλλά και ο «μπαμπούλας» που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στα εξεταζόμενα άτομα. Μαγικές τροφές για τη μείωση της χοληστερόλης δεν υπάρχουν. Ωστόσο, ένα σύνολο ενεργειών θα μπορούσαν συνεργιστικά να φέρουν την επαναφορά της χοληστερόλης σε φυσιολογικά επίπεδα. 


Διαβάστε επίσης: Χοληστερόλη: η καλή, η κακή και η... διατροφή [Δωρεάν EBOOK]


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Ζαμπέλας Α., Κλινική Διαιτολογία & Διατροφή με στοιχεία παθολογίας, Εκδόσεις Π.Χ. Πασχαλίδης 2007, σελ. 274-276

Durstine JL., Effect of aerobic exercise on high-density lipoprotein cholesterol: a meta-analysis, Clin J Sport Med. 2008 Jan;18(1):107-8.

  • Δήμητρα Γιαννακούλια
    Δήμητρα Γιαννακούλια Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

    Η Δήμητρα Γιαννακούλια, είναι Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, με επιπλέον Kλινική Eμπειρία σε Nοσοκομεία. Εργάζεται ως υπεύθυνη του Διαιτολογικού Τμήματος σε Κέντρο ιατρικής αισθητικής στην Αθήνα.