Άλλες Παθήσεις

Έλλειψη σιδήρου: Η πιο συχνή διατροφική έλλειψη

της Κατερίνας Χατζηράϊ
10 Ιουνίου 2016
1 λεπτό να διαβαστεί

Είναι αλήθεια πως η έλλειψη σιδήρου αποτελεί την πιο συχνή διατροφική έλλειψη καθώς επηρεάζει μεγάλο ποσοστό κυρίως του γυναικείου πληθυσμού, καθώς επίσης και άτομα της βρεφικής και παιδικής ηλικίας.

Όμως η σημασία του σιδήρου για την καλή λειτουργία του οργανισμού είναι μεγάλη. Ο σίδηρος είναι βασικό στοιχείο τόσο για τη λειτουργία πληθώρας ενζύμων που εμπλέκονται στον μεταβολισμό, αλλά έχει και πολύ μεγάλη σημασία για τη μεταφορά οξυγόνου σε ολόκληρο το σώμα.

Για αυτό και θα πρέπει να δίνεται πολύ μεγάλη σημασία στην παρουσία συμπτωμάτων της σιδηροπενικής αναιμίας, με σκοπό την άμεση θεραπεία του ατόμου.

Απαραίτητος είναι ο συχνός αιματολογικός έλεγχος του ατόμου, που συμβάλλει τόσο στην πρόληψη όσο και στην θεραπεία του ασθενούς.

Τέλος, η χορήγηση συμπληρώματων διατροφής όταν κρίνεται αναγκαία αλλά και η διατροφική εκπαίδευση του ασθενούς σχετικά με την ποιότητα, την ποσότητα, αλλά και τον συνδυασμό των τροφίμων που θα πρέπει να καταναλώνει, είναι εξέχουσας σημασίας.

Στο infographic που ακολουθεί θα μάθετε όχι μόνο τη συχνότητα της σιδηροπενικής αναιμίας, αλλά και ποια είναι τα κύρια συμπτώματά της ώστε να την αναγνωρίζετε εγκαίρως. Επίσης, θα διαβάσετε ποιες τροφές περιέχουν σίδηρο αλλά και τι συνδυασμούς πρέπει να κάνουμε στα γεύματά μας ώστε να μεγιστοποιήσουμε την απορρόφησή του.

iron deficiency the most common nutritional deficiency

  • Κατερίνα Χατζήραϊ
    Κατερίνα Χατζήραϊ Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.