Διατροφή

Βιβλίο, "Λαχταριστή σοκολάτα!"

της Ανθής Ναούμη
29 Οκτωβρίου 2014
20559 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
keik sokolata

Και μόνο το άκουσμα αυτής της φράσης κάνει τους περισσότερους να έχουν σιελόρροια (σα να λέμε να τρέχουν τα σάλια!).

Είναι ένα βιβλίο απαραίτητο για κάθε λάτρη της καφετί θεάς! Ο αναγνώστης μαθαίνει για τις κομβικές ημερομηνίες στην εξέλιξη και διαδρομή της σοκολάτας από τους Μάγια, στους Ατζέκους, στην εποχή των μεγάλων εξερευνητών, στην ισπανική αυλή. Μετά την καταλυτική επίδραση της βιομηχανικής επανάστασης – η σοκολάτα έφτασε παντού˙ ανέβηκε στο Έβερεστ, ταξίδεψε στο διάστημα, προβλημάτισε το Βατικανό και συνόδευσε πολεμιστές στο πεδίο της μάχης!

Το βιβλίο, εκ πρώτης όψεως, δείχνει γραμμένο για παιδιά (είναι άλλωστε μέρος της σειράς «Εξωφρενική Βιβλιοθήκη» από τους «ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ»). Γραμμένο με κέφι και απλό λόγο προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να εξερευνήσουμε τον κόσμο, την ιστορία και όλη την πορεία της!

Καλλιεργήστε το δικό σας κακαόδεντρο

Βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να… καλλιεργήσετε το δικό σας κακαόδεντρο, να περάσετε από τον καρπό στον κακαοπολτό και τελικά στην πολυπόθητη πλάκα σοκολάτας!

Μια τρελή σοκο - ιστορία!

Διαβάστε επίσης, την τρελή ιστορία της σοκολάτας σε 4 μέρη. Βρείτε όλα τα γνωστά ονόματα των ηρώων της σοκολάτας και πώς αυτά συνδέθηκαν τόσο στενά μαζί της: Κάντμερι, Βαν Χούτεν, Φράι, Ρόουντρι, Νεστλέ, Καγιέ, Σουσάρ, Χέρσεϊ, ΙΟΝ, Μαρς….

Δοκιμάστε τις συνταγές

Δοκιμάστε, επίσης, εντυπωσιακές συνταγές: από τη μυστική συνταγή του ροφήματος των Ατζέκων (για αυτούς ήταν η τροφή των θεών – διαφωνεί κανείς;!) μέχρι μια παράξενη συνταγή πίτσας σοκολάτας!

Βρείτε τα κουίζ

Σε όλη τη ροή του βιβλίου θα βρείτε ενδιαφέροντα κουίζ, τα οποία κάνουν την ανάγνωσή του ακόμη πιο… απολαυστική και τις πληροφορίες κάποιες φορές ελαφρώς ...ανατριχιαστικές (μα τρίμματα σιδήρου και σκόνη από τούβλα στις σοκολάτες στη βικτωριανή εποχή; Αυτό είναι ιεροσυλία!)

Το βιβλίο αυτό για τη σοκολάτα είναι γεμάτο εκπλήξεις, ιστορία, γεύσεις, μυρωδιές, πολύ-πολύ κέφι και χαρά! Ένας ιδανικός και γρήγορος συνοδοιπόρος του λάτρη της σοκολάτας που θέλει να μάθει περισσότερα για την μεγάλη αγαπημένη του!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Όταν κρατήσετε το βιβλίο στα χέρια σας, αποφύγετε να έχετε μαζί και σοκολάτα! Κάθε αντίσταση θα είναι μάταιη!

Ανθή-Ισμήνη Ναούμη
Ανθή-Ισμήνη Ναούμη Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc