Συστάσεις Διατροφής

Γλυκιά ζωή χωρίς ζάχαρη

10 Απριλίου 2012
5952 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
tsai kai zaxarh

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, διοργανώθηκε η διήμερη εκδήλωση «Διαβητικό Χωριό», όπου παραβρέθηκα με μια ομάδα διαιτολόγων, για να ενημερώσουμε σχετικά με τον ρόλο της διατροφής, στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη.

Έχω διαβήτη! Μπορώ να καταναλώνω όλες τις τροφές;

Λόγω της ιδιαίτερης αυτής ημέρας, παραχώρησα συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του MEGA "Το πρωινό mou". Ξεκινώντας τη συζήτηση με τον δημοσιογράφο, κατέρριψα τον «μύθο» ότι ένα άτομο με σακχαρώδη διαβήτη έχει περιορισμένες επιλογές τροφίμων, τονίζοντας πως το άτομο με διαβήτη μπορεί να καταναλώνει οποιαδήποτε τροφή, αρκεί να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο μέγεθος και στη συχνότητα των γευμάτων.

Είναι ασφαλής οι γλυκαντικές ύλες στο διαβήτη;

Παράλληλα, δεν παρέλειψα να αναφερθώ στις ολιγοθερμιδικές γλυκαντικές ύλες, οι οποίες αποτελούν έναν πολύτιμο σύμμαχο των ατόμων με διαβήτη. Οι γλυκαντικές αυτές, όπως για παράδειγμα η ασπαρτάμη, η σουκραλόζη και η στέβια, έχουν μελετηθεί εκτενώς και έχουν λάβει πιστοποίηση για την ασφάλειά τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους υλικό από την καμπάνια του mednutrition «Γλυκιά συμμαχία», για να ενημερωθούν εκτενώς για την ασφάλεια και τα οφέλη των ολιγοθερμιδικών γλυκαντικών υλών.