Συστάσεις Διατροφής

Αλκοόλ και καλοκαίρι: Ταιριάζουν διατροφικά;

17 Ιουνίου 2013
4845 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Αλκοόλ και καλοκαίρι: Ταιριάζουν διατροφικά;

Photo source: www.shutterstock.com

Όλοι θα έχετε ακούσει κάποιο δικό σας άτομο να λέει τη φράση «έκανα μπιροκοιλιά». Σαφώς και πρόκειται για έναν μύθο που στοιχειώνει την μπίρα γιατί δεν είναι η μπίρα κάθε αυτή που αυξάνει την περίμετρο της κοιλιάς, αλλά η γενική υπερκατανάλωση αιθυλικής αλκοόλης. Για το πώς πρέπει να συμπεριφερθούμε σε σχέση με την κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών, τώρα το καλοκαίρι, μίλησα στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΑΝΤ1 97,2 Fm.

Πρέπει να γνωρίζετε πως όλα τα ποτά είναι εν δυνάμει παχυντικά, λόγω της αλκοόλης που περιέχουν αλλά αν τηρούμε το μέγεθος της μερίδας και την ποιότητα μπορούμε να αποτρέψουμε μια πιθανή πρόσληψη βάρους. Για παράδειγμα 250ml μπίρα είναι μια μερίδα, ενώ 120 ml αποτελούν μια μερίδα κρασιού. Το ποτό που προτείνω είναι η μπίρα και το κρασί σε σχέση με άλλα αποστάγματα, καθώς αυτά τα δύο έχουν να μας προσφέρουν βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία.

Ο δημοσιογράφος κ. Λασκαράτος ρώτησε αν η μερίδα είναι διαφορετική ανάλογα με το φύλο - φυσικά του διευκρίνισα πως σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) η μερίδα είναι 1 ποτήρι αλκοολούχου για τη γυναίκα και 2 ποτήρια για τον άνδρα σε ημερήσια βάση.

Μην ξεχνάτε πως δεν χρειάζεται να στερηθούμε την απόλαυση, την ποικιλία και τη γεύση, αλλά απλώς να προσέχουμε το μέγεθος της μερίδας μας.