Οικογένεια

Γιατί πήρα βάρος στην εμμηνόπαυση;

της Σοφίας Βρυώνη
25 Μαΐου 2015
7374 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
gynaika se hlikia emmhnopaushs

Η εμμηνόπαυση συμβαίνει σε όλες τις γυναίκες σε ηλικία γύρω στα 50. Είναι μια περίοδος με πολλές ορμονικές αλλαγές, η κυριότερη από τις οποίες είναι η σημαντική πτώση στην παραγωγή των οιστρογόνων. Αυτή είναι και η αιτία που οι γυναίκες παχαίνουν αμέσως μετά την εμμηνόπαυση: λόγω της αύξησης του λίπους στον οργανισμό από την αποχή των οιστρογόνων, με την ταυτόχρονη μείωση του μεταβολισμού τους.

Παράλληλα με αυτήν την ορμονική αλλαγή, οι περισσότερες γυναίκες σε αυτήν την ηλικία, έχουν την τάση να μειώνουν το επίπεδο δραστηριότητάς τους –έτσι εκλείπει ο τρόπος για να μειώσετε το λίπος από το σώμα σας.

Φυσική δραστηριότητα και διατροφή

Αυτή η αύξηση του βάρους μπορεί να οδηγήσει και σε άλλες μεταβολές, όπως η αύξηση της χοληστερόλης, του σακχάρου και της αρτηριακής πίεσης. Για να αποβάλλετε το πάχος και άρα να μην «κληρονομήσετε» και τις παραπάνω ασθένειες καλό θα ήταν να αυξήσετε την δραστηριότητά σας (περπάτημα, αεροβική, ποδήλατο, κολύμπι) και βέβαια να ακολουθείτε μια προσεκτική διατροφή με μειωμένα λιπαρά, πολλές φυτικές ίνες, φρούτα και λαχανικά.

Έτσι θα δείχνετε πάντα κομψές!

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

http://www.webmd.com/menopause/guide/menopause-weight-gain-and-exercise-tips?ecd=wnl_wlw_101814&ctr=wnl-wlw-101814_nsl-hdln_4&mb=A4z9eY7dXX%40X9r2Ws1chFGdEpmNqbUHLThYZiIVfs5k%3d

Menopause, Weight Gain, and Exercise Tips, WebMD,Menopause Health Center Reviewed by Traci C. Johnson, MD, FACOG on June 13, 2014© 2014

  • Σοφία Βρυώνη
    Σοφία Βρυώνη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

    Η Βρυώνη Σοφία είναι Διαιτολόγος Διατροφολόγος. Εργάζεται σαν διαιτολόγος σε κατάστημα με τρόφιμα και συμπληρώματα διατροφής παρέχοντας τις υπηρεσίες της καθώς και παρέχει διαιτολογικές υπηρεσίες κατ’ οίκον.