Οικογένεια

"Κλειδί" η διατροφή για την καλή ερωτική ζωή

04 Αυγούστου 2015
8439 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
"Κλειδί" η διατροφή για την καλή ερωτική ζωή

Τελικά, ο έρωτας περνάει από το στομάχι; Ίσως αυτή η φράση να περιέχει ένα μέρος αλήθειας, διότι σύμφωνα με έρευνες έχει φανεί ότι τα παχύσαρκα άτομα έχουν χειρότερη (σε ποιότητα και συχνότητα) σεξουαλική ζωή, λόγω μειωμένης ερωτικής διάθεσης. Πώς όμως εξηγείται αυτό; Για τη σχέση διατροφής και σεξουαλικής επιθυμίας μίλησα στην εκπομπή της ΕΡΤ2 «Υγιαίνετε».

Είναι πεποίθηση των περισσοτέρων ότι υπάρχουν τρόφιμα που είναι αφροδισιακά. Δεν θα έλεγα πως είναι όντως αφροδισιακά, απλώς η επίδρασή τους στον οργανισμό προκαλεί καλύτερη αιμάτωση στις ερωτογενείς περιοχές και συνεπώς αύξηση της ερωτικής διάθεσης. Τέτοια τρόφιμα είναι τα θαλασσινά και οστρακοειδή που περιέχουν ψευδάργυρο, η σοκολάτα που η κατανάλωσή της προάγει την παραγωγή ενδορφινών, ουσιών που αυξάνουν τη διάθεσή μας. Από την άλλη υπάρχουν και τροφές που δρουν ανασταλτικά στην καλή ερωτική ζωή. Αυτές είναι τα πολλά λιπαρά και δη τα κορεσμένα, τα οποία χρειάζονται περισσότερη αιμάτωση του στομάχου για να γίνει η πέψη τους, ενώ η υπερκατανάλωση αλκοολούχων ποτών έχει κι αυτή αρνητικά αποτελέσματα στην ερωτική μας διάθεση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το απόσπασμα της εκπομπής στο παρακάτω βίντεο.

Έκπομπή: Υγιαίνετε Κανάλι: ΕΡΤ2

  • Πάρης Παπαχρήστος
    Πάρης Παπαχρήστος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

    Ο Πάρης Παπαχρήστος είναι Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc, ιδρυτής του πρώτου portal διατροφής σε Ελλάδα και Κύπρο, όπου διατηρεί ένα πολυδιαιτολογικό γραφείο στο Παγκράτι, παρέχοντας διαιτολογικές υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.