Διατροφή

10 λόγοι για να τρώτε σοκολάτα

της Μαρίας Νικολιδάκη
21 Απριλίου 2015
5391 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
10 λόγοι για να τρώτε σοκολάτα

Photo source: www.bigstockphoto.com

 1. Είναι ένα από τα πιο θρεπτικά φυσικά προϊόντα. Περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία). 
 2. Δίνει ενέργεια, είναι τονωτική και αποτελεί πλούσια πηγή ζωτικότητας για τον ανθρώπινο οργανισμό. 
 3. Συγκεκριμένα συστατικά κυρίως της μαύρης σοκολάτας έχει βρεθεί ότι μπορεί να συμβάλουν στην πρόληψη του καρκίνου και των καρδιαγγειακών κι εκφυλιστικών παθήσεων. 
 4. Είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα μονοακόρεστα, πολυακόρεστα και κορεσμένα σε τέτοια όμως αναλογία που δεν επηρεάζουν αρνητικά τα λιπίδια του αίματος. 
 5. Η μαύρη σοκολάτα δεν περιέχει χοληστερόλη! 
 6. Αποτελεί καλή πηγή ασβεστίου(Ca) και φωσφόρου(P). Η επαρκής πρόσληψη των παραπάνω στοιχείων έχει βρεθεί ότι συμβάλλουν στην καλή υγεία των δοντιών και των οστών, αλλά και στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. 
 7. Η υψηλή περιεκτικότητα κυρίως της μαύρης σοκολάτας σε πολυφαινόλες την καθιστά ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά τρόφιμα. 
 8. Έχει ψυχοδιεγερτική δράση. Περιέχει πάνω από 300 χημικές ουσίες που δρουν στο νευρικό σύστημα. 
 9. Η κατανάλωσή της διεγείρει την έκκριση ενδορφινών ή διαφορετικά των «ορμονών της ευτυχίας» που προκαλούν αίσθημα ευφορίας. Συγχρόνως, ενισχύει την παραγωγή σεροτονίνης που έχει ισχυρή αντικαταθλιπτική δράση! 
 10. Κατανάλωση 30 γρ. 2-3 φορές τη βδομάδα προσφέρει ξεχωριστή γευστική απόλαυση αλλά και πολλαπλάοφέλη για την υγεία!

10 logoi na trws sokolata

 • Μαρία Νικολιδάκη
  Μαρία Νικολιδάκη Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

  H Μαρία Νικολιδάκη είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με επιπλέον εξειδίκευση στην συμβουλευτική και συμπεριφοριστική αντιμετώπιση της διαχείρισης βάρους και διαφόρων θεμάτων άμεσα σχετιζόμενων με τη διατροφή. Παρέχει τις διαιτολογικές της υπηρεσίες σε γραφείο στο Ηράκλειο της Κρήτης, παράλληλα με άλλες δράσεις που άπτονται άμεσα της διαιτολογικής της ιδιότητας.