Διατροφή

Γάλατα υπάρχουν πολλά

10 Ιανουαρίου 2015
1199 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
xeria pou tsougrizoun pothria me gala

Όταν ακούμε από το μικρό παιδί το “δεν πίνω γάλα σήμερα” μας πιάνει ένας κρύος ιδρώτας. Πρόκειται για μια πολύτιμη τροφή για την ανάπτυξη του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι με τους κατάλληλους χειρισμούς δεν μπορούμε χωρίς γάλα να προσφέρουμε τα απαιτούμενα θρεπτικά συστατικά για την απρόσκοπτη ανάπτυξή του, τονίζει ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc., Δημήτρης Μπερτζελέτος.. Πάντως το ‘δεν πίνω γάλα σήμερα’ πολλές φορές είναι προσωρινό, οπότε με τις κατάλληλες ενέργειες μπορούμε να ξαναεντάξουμε το γάλα στη διατροφή των μικρών μας φίλων.

Ασφαλώς το γάλα δεν αποτελεί προϊόν που απευθύνεται μόνο στα παιδιά. Και οι ενήλικες μπορούν να κερδίσουν πολλά από την καθημερινή κατανάλωση γάλακτος.

Υπάρχουν πολλά είδη γάλακτος όπως είναι το αγελαδινό, το γίδινο, το πρόβειο, το ξινόγαλα, το κεφιρ. Οπότε αν αναρωτιέται κανείς τι περιέχει το γάλα πρώτα θα πρέπει να σκεφτεί για ποιο γάλα συζητάμε. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι «γάλα» βρίσκουμε και από φυτικές πηγές (σόγια, αμύγδαλο). Για να δείτε τι συμβαίνει με τη διατροφική αξία σε διάφορα είδη γάλακτος πηγαίνετε στο ακόλουθο Link.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

The Dairy Council, Nutrition and older people, accessed on 22th December 2014: http://www.milk.co.uk/page.aspx?intPageID=54

Self Νutrition Data, Nutrition facts and analysis, Milk, goat, fluid, accessed on 22th December 2014: http://nutritiondata.self.com/facts/dairy-and-egg-products/94/2

Self Νutrition Data, Nutrition facts and analysis, Milk, sheep, fluid, accessed on 22th December 2014: http://nutritiondata.self.com/facts/dairy-and-egg-products/97/2

  • Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος
    Δημήτρης Π. Μπερτζελέτος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

    Ο Δημήτρης Μπερτζελέτος είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Τρίπολη, συνεργάζεται επιστημονικά στην ΠΑΕ Αστέρα Τρίπολης, ενώ παρέχει τις υπηρεσίες του στο Κέντρο Αποκατάστασης "Παλλάδιον"

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.