Διατροφή

Το πολύτιμο μέλι

του Γιώργου Χαραλαμπίδη
25 Μαΐου 2016
1 λεπτό να διαβαστεί
Το πολύτιμο μέλι

Photo source: www.bigstockphoto.com

Μέλι δεν είναι μόνο ένα...

Μέλι. Ένα υπέροχο ιξώδες γλυκαντικό, που παράγεται από τις μέλισσες για δική τους τροφή αρχικά. Με πολυποίκιλη γεύση και υφή, ανάλογη του τύπου των λουλουδιών από τα οποία έχει προέλθει . Η πιο ευρέως διαδεδομένη του μορφή παρασκευάζεται από τριφύλλι, φίλυρες και τα άνθη της ακακίας, το θυμάρι και την λεβάντα. Τα χρώματά του ποικίλλουν επίσης, λευκό, πορτοκαλί, κόκκινο και σε κάποιες περιπτώσεις, σχεδόν μαύρο, και αποτελούν τον βασικό παράγοντα κρίσης της ποιότητας του μελιού.

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Honey: A potent Agend for wound healing (P.E. Lusby ,BappSci(Med & App Biotech) , A. Coombes , B med LabSci , and J.M. Wilkinson , Bsc,Phd , GradDip FET)

Bodeker GC , Ryan TJ , Ong CK. Traditional Approachesto wound healing . Clinical Dermatology 1999;17:93-8

Quadri KM , Sameer. O . Manuka - Honey for central vein catheter ,exit site care .Semin Dialysis 1999;12:397-8

Molan P. - The role of honey in the management of wounds . J. Wound CareCoplementary Medicines Evaluation Commitee . Honey scientific report . Australia: Therapeutic Goods Administration ; 1998

Etem S. Clinical Observations on the wound healing properties of Honey.

  • Γιώργος Χαραλαμπίδης
    Γιώργος Χαραλαμπίδης Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.