Δίαιτα

Πώς θα χάσουμε τα περιττά κιλά των καλοκαιρινών διακοπών;

04 Σεπτεμβρίου 2017
19869 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
gynaika pou etoimazetai na faei salata laxanikwn

Photo source: www.bigstockphoto.com

Σίγουρα, αυτή είναι μια ερώτηση που μας απασχολεί έντονα τις ημέρες μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Στα πλαίσια της ενημερωτικής εκπομπής «ΜΑΖΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ» της ΕΡΤ1 με τον Γιάννη Σκάλκο και τον Φάνη Παπαθανασίου, μίλησα για τη διατροφή μετά τις διακοπές και το πώς πρέπει να γίνει η μετάβαση από την πιο ελεύθερη στην καθημερινή και υγιεινή διατροφή με σκοπό την απώλεια βάρους.

Διατροφή στις καλοκαιρινές διακοπές

Είναι γεγονός πως την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών παρατηρείται μια αύξηση στην κατανάλωση κρέατος και ζωικών προιόντων, κατανάλωση τηγανιτών τροφίμων και γρήγορου φαγητού αλλά και αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ το οποίο διαδραματίζει επιβαρυντικό θερμιδικά ρόλο και μπορεί να επιβαρύνει το σωματικό βάρος. Επίσης κατά την περίοδο των διακοπών μεταβάλονται τόσο οι ωρες όσο και το πλάνο των γευμάτων.

Ποια είναι η λύση;

Η γενική σύσταση είναι η επιστροφή σε ένα υγιεινό διαιτολόγιο παρόμοιο με αυτό πριν των διακοπών. Συστήνεται η επιστροφή στο σπιτικό φαγητό, η κατανάλωση ενός όσο γίνεται πιο χαμηλοθερμικού βραδινού γεύματος, η αποχή από την κατανάλωση αλκοόλ και ο συνδυασμός τους με μία ιδανικά καθημερινή φυσική δραστηριότητα όσο ο καιρός το επιτρέπει.

Υγιεινό πλάνο διατροφής για τα παιδιά

Τέλος, συζητήσαμε για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμβάλλουμε στην διαμόρφωση ενός πιο υγιεινού πλάνου διατροφής για τα παιδιά, μετά από την διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών, όπου τα παγωτά και τα καλοκαιρινά εδέσματα είναι πιθανό να συνέβαλαν στην αύξηση του βάρους τους.

Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί.

Χάρης Δημοσθενόπουλος
Χάρης Δημοσθενόπουλος Κλινικός Διαιτολόγος & Βιολόγος, M.Med.Sci. S.R.D.

O Xάρης Δημοσθενόπουλος είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές (PostGraduate Diploma-MMedSci) και υποψήφιος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συγγραφέας του βιβλίου "Διατροφή στο Διαβήτη - Μια «γλυκιά»... συνήθεια" των εκδόσεων medNutrition.