Δίαιτα

Πώς δεν θα πάρω βάρος στις διακοπές;

29 Ιουλίου 2013
5112 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
Πώς δεν θα πάρω βάρος στις διακοπές;

Στις καλοκαιρινές διακοπές θα ανέμενε κανείς πως θα είχαμε μείωση του σωματικού μας βάρους, καθώς είναι πιο συχνοί οι περίπατοι και οι εξορμήσεις στην παραλία. Όμως συμβαίνει το αντίθετο- τις περισσότερες φορές τα κιλά μας αυξάνονται. Για τους λόγους που μας οδηγούν σε αυτή την αύξηση μίλησα στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΑΝΤ1 97,2 Fm.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δημοσιογράφος κ. Λασκαράτος είναι πολλοί οι πειρασμοί. Συμπληρώνοντας την άποψη αυτή, εξήγησα πως πολλαπλασιάζονται, κυρίως επειδή είμαστε εκτός σπιτιού περισσότερες ώρες, οπότε είναι λογικό να καταφύγουμε σε γλυκιές λιχουδιές. Ακόμη και ένας θεωρητικά αθώος καφές θα μπορούσε να μας προσφέρει 300 θερμίδες αν επιλέξουμε έναν καφέ τύπου φρέντο καπουτσίνο ή φρεντοτσίνο.

Οι περισσότερες ώρες μπροστά στην τηλεόραση ή σε μια ξαπλώστρα στην παραλία είναι επίσης ένας λόγος για τον οποίο αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες να πάρουμε βάρος στις διακοπές. Οι πολύωρες αφαγίες και οι λιγούρες μετά από το μπάνιο μας στη θάλασσα τέλος, μας κάνουν να καταφύγουμε σε υπερκατανάλωση και αναζήτηση τηγανητών θαλασσινών και άλλων πολύ θερμιδογόνων φαγητών μετά την παραλία.

Σε άλλη εκπομπή, θα σας δώσω πολύτιμες συμβουλές για το πώς να αποφύγετε την αύξηση του βάρους σας, χωρίς να στερηθείτε τη γεύση και την ποικιλία.