Νέα - Ειδήσεις

Δημιουργία Ομάδας Εργασίας του Ευρωκοινοβουλίου για τις Αλλεργίες και το Άσθμα

26 Μαρτίου 2015
2646 Προβολές
1 λεπτό να διαβαστεί
allergiko asthma paidi

Εγκαινιάστηκε σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο Ομάδα Εργασίας για τις Αλλεργίες και το Άσθμα, από τον ‘Έλληνα Καθηγητή Αλλεργιολογίας και Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας, κ. Νικόλαο Παπαδόπουλο. Η Ομάδα, που προεδρεύεται από τις Ευρωβουλευτές Sirpa Pietikainen και Nessa Childers, έχει στόχο να προτείνει θεσμικές ενέργειες για την αντιμετώπιση αλλεργιών και άσθματος ως καίριων προβλημάτων δημόσιας υγείας και την ανακούφιση των εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών που πάσχουν απ’ αυτές.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: “Οι ενέργειες που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση της επιδημίας των αλλεργιών είναι πολλές: ενίσχυση της έρευνας, βελτίωση των ιατρικών υπηρεσιών και προγράμματα Δημόσιας Υγείας. Σήμερα, κάναμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά: το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταλαβαίνει το μέγεθος του προβλήματος και ανταποκρίνεται”

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες Δελτίο Τύπου εδώ: [[{"type":"media","view_mode":"media_original","fid":"26188","attributes":{"alt":"","class":"file-icon media-image","title":"application/pdf"}}]]

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.