Εφαρμογές

ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ

20 Οκτωβρίου 2015
1 λεπτό να διαβαστεί

Ποιο είναι το φυσιολογικό σου βάρος;

Θέλεις να μάθεις πόσο κοντά είσαι στο φυσιολογικό βάρος;
O Δείκτης Μάζας Σώματος δίνει τις απαντήσεις σε μικρούς και μεγάλους.

Τα στοιχεία σου

σε cm*
σε kg*
ετών μηνών
*Χρησιμοποίησε ακέραια ψηφία
**Κάθε εβδομάδα θα λαμβάνετε τη διατροφική σας ενημέρωση από το medNutrition.

Ο Δείκτης Μάζας Σώματός σου

Εσύ: 16.46 Αδύνατο <15.05
Εσύ: 16.46 Φυσιολογικό 15.05 - 20.74
Εσύ: 16.46 Υπέρβαρο 20.74 - 25.42
Εσύ: 16.46 Παχύσαρκο >25.42
Ο δείκτης μάζας σώματος είναι μέσα στις ενδεικνυόμενες τιμές. Διατηρώντας το σε αυτά τα επίπεδα μειώνεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακών νοσημάτων, διαβήτη και ορισμένων τύπων καρκίνου στην ενήλικη ζωή. Ο δείκτης μάζας σώματος είναι ένας σημαντικός ανθρωπομετρικός δείκτης και μας δίνει πληροφορίες σχετικά με το εάν η πορεία της ανάπτυξης και της ωρίμανσης γίνεται φυσιολογικά. Παρατήρηση: Ο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) δεν είναι ενδεικτικός της επιμέρους σωματικής σύστασης και κατανομής των συστατικών του σώματος. Για παράδειγμα εάν ένας έφηβος γυμνάζεται και είναι μυώδης ο ΔΜΣ είναι δυνατόν να υπερεκτιμά το σωματικό λίπος ενώ εάν υπάρχει απώλεια μυϊκής μάζας είναι δυνατόν ο ΔΜΣ να υποεκτιμά το σωματικό λίπος.
  • Κωνσταντίνος Κούτσικας
    Κωνσταντίνος Κούτσικας Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Μ.Sc.

    Ο Κων/νος Κούτσικας είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με μεταπτυχιακό δίπλωμα (Μ. Sc.) στην Κλινική Διατροφή και συγγραφέας του Ελληνικού Χορτοφαγικού βιβλίου «Κρέας; Όχι ευχαριστώ!». Παρέχει εξατομικευμένες διαιτολογικές υπηρεσίες στο γραφείο του, στη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΟΛΙΑ
Η medNutrition σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.