ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
anastasia koukopoylou psuxologos

Αναστασία Κουκοπούλου

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια M.Sc., cPhD

Σπουδές

Ολοκλήρωσα τις βασικές μου σπουδές στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Το 2009 έλαβα μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (MSc) στην Ψυχική Υγεία, από το Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είμαι υποψήφια διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Απασχόληση

Εργάζομαι παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε χρήστες αλκοόλ και τις οικογένειές τους, και κλινική εκτίμηση και παρακολούθηση των χρηστών αλκοόλ στον Συμβουλευτικό Σταθμό για την Εξάρτηση από το Αλκοόλ του Σωματείου ΘΗΣΕΑΣ, Δήμου Καλλιθέας. Εργάστηκα με αντικείμενο την ψυχολογική υποστήριξη παρανόμως εισερχόμενων μεταναστών στην Ελληνική Αστυνομία. Εργάστηκα στην Τηλεφωνική Γραμμή Βοήθειας για την Κατάθλιψη του Προγράμματος κατά του Στίγματος των Ψυχικών Διαταραχών «αντι-στίγμα» του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ).

Είμαι επιστημονικός συνεργάτης της Ψυχιατρικής Κλινικής του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ειδικών Νοσημάτων (414 ΣΝΕΝ). Απασχολούμαι, επίσης, ως άμμισθος επιστημονικός συνεργάτης στο Δημοτικό Κέντρο Υγείας (Δημοτικά Ιατρεία) του Δήμου Καλλιθέας.

Κατάρτιση

Έχω ολοκληρώσει τον βασικό κύκλο εκπαίδευσης στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στο Πανεπιστημιακό Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Καταρτίζομαι στην Συστημική Θεραπεία Οικογένειας και Ζεύγους στο Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Αιγινητείου Νοσοκομείου.

Έχω ολοκληρώσει το διετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στη «Συμπεριφορική Θεραπεία Οικογένειας: εκπαίδευση στις ψυχοεκπαιδευτικές παρεμβάσεις», που πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς. Επίσης, ολοκλήρωσα το ετήσιο σεμινάριο «Κλινικής Ψυχοπαθολογίας», που πραγματοποιήθηκε στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Έχω παρακολουθήσει το ‘‘ΑΡΙΑΔΝΗ: Πρόγραμμα Κατάρτισης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας για το φαινόμενο του «εθισμού» των εφήβων στο διαδίκτυο καθώς και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου’’, που υλοποιήθηκε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών μέσω της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Ε.Κ.Π.Α.

Έχω συμμετάσχει με ερευνητικές εργασίες / ανακοινώσεις / διαλέξεις / οργανωτική επιτροπή σε συνέδρια στον ελλαδικό χώρο στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και ενημέρωσης.

Είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου από το 2004.

Είμαι μέλος του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς, και της Ελληνικής Ψυχιατροδικαστικής Εταιρείας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ματζαγριωτάκη 107-111, Καλλιθέα, Τ.Κ. 17676
210 9598426
6974277416