ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
amalia tsiatoyra iatros dermatologos

Αμαλία Τσιατούρα

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων λαμβάνοντας το πτυχίο της με "Άριστα". Εργάστηκε επί σειρά ετών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (τμήματα Παθολογίας και Παθολογικής Ανατομίας) και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Δερματολογίας - Αφροδισιολογίας στο Νοσοκομείο Δερματικών και Αφροδίσιων Νόσων Αθήνας «Α. Συγγρός», όπου κατέχει σήμερα θέση Δερματολόγου - επιστημονικού συνεργάτη στο Τμήμα «Peeling – Υπεριδρωσίας» και στο Τμήμα Ψωρίασης.

Μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία ως ειδική Δερματολόγος στην Αισθητική Δερματολογία και Laser στο University of Colorado Hospital στις ΗΠΑ. Είναι η υπεύθυνη Δερματολόγος και επιστημονική διευθύντρια του δερματολογικού τμήματος της κλινικής Cosmetic Derma Medicine, μια σύγχρονη κλινική Δερματολογίας καιΠλαστικής Χειρουργικής στην καρδιά της Αθήνας. Είναι άριστη γνώστης της Δερματικής Ογκολογίας και των μεθόδων Δερματοσκόπησης και Χαρτογράφησης σπίλων, με μετεκπαίδευση στο τμήμα Δερματολογίας του Πανεπιστημίου του Grazτης Αυστρίας. Η διδακτορική διατριβή της έχει θέμα: «Ανοσοϊστοχημική μελέτη της αγγειογένεσης και της λεμφαγγειογένεσης στο βασικο κυτταρικό και ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα του δέρματος καθώς και σε προκαρκινωματώδεις δερματικές αλλοιώσεις. Συσχέτιση με κλινικές παραμέτρους.» Έχει επίσης συμμετάσχει ως Δερματολόγος - «investigator» σε πολλά ερευνητικά πρωτόκολλα και κλινικές μελέτες που αφορούσαν στην ψωρίαση και άλλα δερματολογικά νοσήματα.

Η Δερματολόγος Δρ. Αμαλία Τσιατούρα έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε πολλά καταξιωμένα διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και έχει κληθεί να συμμετάσχει ως ομιλήτρια και συντονίστρια σε πολλά παγκόσμια συνέδρια. Ενδεικτικά, έχει λάβει δύο βραβεία: 1ο Βραβείο - Υποτροφία στην μνήμη του καθηγητού Ι. Στρατηγού από την Γ΄ Δερματολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Α. Συγγρός» για την άριστη επίδοση της Δερματολόγου κατά την διάρκεια της ειδικότητας για την παρακολούθηση του International Short Course on Dermoscopy, Πανεπιστημίου Graz, Αυστρία 7-11 Ιουλίου 2009 και 2ο Βραβείο - Υποτροφία στην Αισθητική Δερματολογία και Laser στο University of Colorado Hospital στις ΗΠΑ.

Από τα σημαντικότερα συνέδρια Αισθητικής Δερματολογίας, στα περισσότερα των οποίων η Δερματολόγος συμμετέχει με επιστημονικές ανακοινώσεις και ομιλίες, είναι τα Anti-Aging Medicine World Congress - AMWC που διεξάγονται στο Μονακό και τα Διεθνή Συνέδρια Αισθητικής Ιατρικής IMCAS (International Master Course in Aging Skin), στο Παρίσι. Η Δερματολόγος Δρ. Αμαλία Τσιατούρα αποτελεί μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών, όπως οι ΕΔΑΕ, EADV (Ευρωπαϊκή), AAD(Αμερικανική) και World Anti-Ageing Academy of Medicine. Από τον Ιούλιο 2014είναι επιστημονικός συνεργάτης του medNutrition.

Η Δερματολόγος βρίσκεται καθημερινά στην κλινική Cosmetic Derma Medicine(Βασιλίσσης Σοφίας και Βεντήρη 5, περιοχή Χίλτον, Αθήνα). Η Δερματολόγος Δρ. Τσιατούρα είναι παντρεμένη και μητέρα 2 παιδιών.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βασ. Σοφίας και Βεντήρη 5
2106980451
6945903041