ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
panagiota malavazou diaitologos diatrofologos

Παναγιώτα Μαλαβάζου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Σπουδές

Φοίτησα στον Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές, θέλησα να εντρυφήσω στον τομέα της άσκησης με αποτέλεσμα της επιτυχή εισαγωγή μου στο μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλίας με εξειδίκευση στην Άσκηση και την Υγεία. Στις διπλωματικές μου ασχολήθηκα σε προπτυχιακό επίπεδο με την μελέτη της υπερουριχαιμίας και της ουρικής αρθρίτιδας, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης, ενώ σε μεταπτυχιακό επίπεδο με τις διατροφικές συνήθειες των Αθλητών Α και Β Εθνικής σε εθνικό επίπεδο στα αθλήματα του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του βόλλευ.

Απασχόληση

Παρέχω τις υπηρεσίες μου πάνω σε θέμα διατροφής και διαιτολογίας στον νομό Λακωνίας, με αποτέλεσμα να επικοινωνώ και να βοηθάω καθημερινά τον κόσμο με τις γνώσεις, κάτι που αποτελούσε και τον πρωταρχικό μου στόχο. Τον τελευταιο χρονο, ανήκω στους επιστήμονες των Σχολών Γονέων στον νομό Λακωνίας και με χαρά και ενδιαφέρον ενημερώνω και εκπαιδεύω γονείς και παιδία πάνω σε θέματα Διατροφής καθώς και Άσκησης. Επιπλέον, συνεργάζομαι με την Γυμναστικη Ένωση Ηρακλείου Κρήτης παρέχοντας διατροφικές συμβουλές και παρακολουθώντας το βάρος των αθλητών και αθλητριών συστηματικά. Τέλος, συνεργάζομαι με τοπικά γυμναστήρια παρέχοντας τις διαιτητικές μου υπηρεσίες και ενημερώνοντας το κοινό, με την συνδιοργάνωση δωρεάν σεμιναρίων με θέμα φυσικά την διατροφή και την άσκηση σε όλα τα ηλικιακά στάδια.

Στα πρώτα μου και βασικά επαγγελματιά βήματα, κατά το στάδιο της πρακτικής μου, εργάστηκα στο τμήμα Διατροφής στο Γ.Π.Ν. Αθηνών ‘’ΑΤΤΙΚΟΝ’’, δίνοντας μου την δυνατότητα να παρακολουθήσω ποικίλα περιστατικά και να έρθω για πρώτη φορά σε επαφή με τον ασθενή. Τέλος, κατά το στάδιο της πρακτικής μου επιλέχθηκα και ως διατροφολόγος να συμμετέχω και στο επιτελείο μιας έρευνας που διεξήχθει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ.Π.Ν. Αθηνών ‘’ΑΤΤΙΚΟΝ’’ με στόχο της απόδειξη της πιθανώς ελλιπούς διατροφής των ασθενών κατά την παραμονή τους στην εντατική.

Ενδιαφέροντα

Μου άρεσει να κάνω ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό και να γεύομαι γεύσεις και μπαχαρικά, πέρα προς τις δικές ελληνικές και μεσογειακές (αν και ακόμα δεν έχω βρει μια κουζίνα να ανταγωνιστεί την ελληνική). Επιπλέον, μου αρέσει να διαβάζω βιβλία και να κάνω βόλτες στο δάσος μαζεύοντας βότανα και αγριολούλουδα από τα κοντινά μου βουνά Πάρνωνα και Ταύγετο!

Στοιχεία Επικοινωνίας

2735041162
6982984547