ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
xristia krekou diaitologos diatrofologos

Χρίστια Κρέκου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λευκωσία της Κύπρου. Σπούδασε Διαιτολογία(Dietetics BSc (Hons)) στο University of Hertfordshire/ Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Το θέμα της πτυχιακής της έρευνας ήταν «Η κατανόηση των ετικετών τροφίμων και η σχέση τους με το Δείκτη Μάζας Σώματος σε φοιτητές ηλικίας 18-26 ετών», το οποίο παρουσίασε στο “8th DIETS-EFAD Conference” που έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 09-12/10/2014.

Στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών, πραγματοποίησε πρακτικήάσκηση σε Δημόσια Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, σε γηροκομεία και σε ιδιωτικά γραφεία Κλινικών Διαιτολόγων της Κύπρου.

Εργάζεται ως Διαιτολόγος και βοηθά στη διεξαγωγή επιδημιολογικής έρευνας για διατροφικές αλλεργίες στην Κύπρο. Μέσω του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου δίνει διαλέξεις σε διάφορα σχολεία και λαμβάνει μέρος σε ενημερωτικές εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό. Επίσης, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε τοπικές εφημερίδες της Κύπρου.

Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρουκαθώς και του Συμβουλίου Εγγραφής Επιστημόνων/Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου.