ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
pinelopi douvogianni diaitologos diatrofologos

Πηνελόπη Δουβόγιαννη

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
33984 Προβολές

Σπουδές

Αποφοίτησα από το τμήμα Διατροφής και Διαιτολόγιας του Πανεπιστημίου Robert Gordon του Ην. Βασιλείου το 2003 (B.Sc. Hons Nutrition and Dietetics with State Registration in Dietetics). Το 2012 ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Παχυσαρκία στο ίδιο Πανεπιστήμιο αποκτώντας τον τίτλο M.Sc. Obesity Science and Management. Στην μεταπτυχιακή μου διατριβή ασχολήθηκα με την απώλεια βάρους και την διατήρηση της απώλειας του βάρους σε γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και γυναίκες με διαβήτη τύπου 2.

Απασχόληση

Από το 2003 ως το 2005 εργάστηκα ως κλινικός διαιτολόγος στα νοσοκομεία Southmead Hospital, Queen Elizabeth Hospital και University Hospital of Wales του Ην. Βασιλείου, όπου είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω ασθενείς σε ένα μεγάλο εύρος κλινικών πεδίων (όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη, γαστρεντερολογικές διαταραχές κ.α.).

Στο Southmead Hospital εργάσθηκα ως ειδικός διαιτολόγος για τον διαβήτη, όπου απέκτησα ενδονοσοκομειακή εμπειρία στην διατροφική αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 1 και 2, και παρακολουθούσα εξωτερικούς ασθενείς σε κλινική για διαβήτη κυήσεως. Επιπλέον παρέδιδα σεμινάρια για την διατροφική επιμόρφωση ασθενών με διαβήτη τύπου 1 και 2. Στο ίδιο νοσοκομείο εργάσθηκα επίσης ως επόπτης φοιτητών διαιτολογίας κατά την διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης.

Από το 2005 ως σήμερα παρέχω τις διαιτολογικές μου υπηρεσίες στο ιδιωτικό μου γραφείο στην Καλαμάτα. Ασχολούμαι με την διαχείριση του βάρους σε τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην διατροφική επιμόρφωση και στην αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς με στόχο την διατήρηση της απώλειας του βάρους. Παρέχω επίσης τις υπηρεσίες μου σε γυναίκες στην διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, αλλά και σε άτομα που πάσχουν από κλινικές παθήσεις.

Έχω πραγματοποιήσει πλήθος ομιλιών με θέμα την διατροφή σε σχολεία και συλλόγους και έχω παρουσιάσει διάφορα επίκαιρα διατροφικά θέματα σε επιστημονικά συνέδρια.

Είμαι μέλος της Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων και εκπρόσωπος της ομάδας στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων Διαιτολόγων (EFAD). Είμαι επίσης μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος και της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας.

Κατάρτιση

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επαγγελματικής μου κατάρτισης έχω παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων στην κλινική διατροφή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Διαιτολογικό Γραφείο
Πηνελόπη Δουβογιάννη
Αναγνωσταρά 59, Καλαμάτα, Ελλάδα
2721097371
Λίγα λόγια για το γραφείο

Το διαιτολογικό γραφείο της Πηνελόπης Δουβόγιαννη βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμάτας. Σε ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον θα έχετε την δυνατότητα να συζητήσετε με τη διαιτολόγο και μαζί να καταρτίσετε το πρόγραμμα διατροφής που σας ταιριάζει, ανάλογα με το ιατρικό σας ιστορικό, τις συνήθειες αλλά και τις προτιμήσεις σας! Σε κάθε συνεδρία η διαιτολόγος θα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ψυχολογία σας και θα χρησιμοποιεί ειδικές τεχνικές τροποποίησης συμπεριφοράς για να σας ενθαρρύνει και να σας κινητοποιεί. Παράλληλα θα σας εκπαιδεύει σταδιακά σε θέματα διατροφής ώστε στο τέλος της συνεργασίας σας να έχετε μάθει τα «μυστικά» της διατροφής. Δηλαδή να γίνετε ο διαιτολόγος του εαυτού σας!