ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
konstantina apostolopoylou diaitologos diatrofologos

Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
31053 Προβολές

Σπουδές

Φοίτησα στο τμήμα Διαιτολογίας-Διατροφής στο πανεπιστήμιο North London University της Αγγλίας και στη συνέχεια απέκτησα το μεταπτυχιακό τίτλο MSc in Sports Nutrition στο London Metropolitan University. Στις πτυχιακές μου διατριβές ασχολήθηκα από τη μία με τον καρκίνο του γαστρεντερικού συστήματος και την προστατευτική δράση της διατροφής και από την άλλη με την εκτίμηση της σύστασης σώματος και διατροφικής πρόσληψης σε Ελληνίδες αθλήτριες.

Απασχόληση

Έχω πολυετή εμπειρία στη διαιτολογική πράξη, ενώ διατηρώ αυτόνομο διαιτολογικό γραφείο στη Πάτρα προσφέροντας επιστημονικά τεκμηριωμένη καθοδήγηση και συμβουλευτική τόσο για τον έλεγχο του βάρους, όσο και για την αλλαγή συμπεριφοράς απέναντι στο φαγητό αλλά και διατροφική αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας.

Συμμετέχω σε ενημερώσεις σε σχολεία, τοπικούς συλλόγους και αθλητικά κέντρα και έχω καταρτίσει το ετήσιο διαιτολογικό πρόγραμμα σε ένα βρεφονηπιακό σταθμό της Πάτρας και σε ένα ιδιωτικό σχολείο.

Εδώ και πέντε χρόνια είμαι συνεργάτης του medNutrition ως επιστημονική συντάκτρια.

Είμαι μέλος στο Κέντρο Κοινοτικής Ψυχιατριακής Δυτικής Ελλάδος (ΚΕ.ΚΟΙ.ΨΥ) και προσφέρω εθελοντική εργασία σε ασθενείς με καρκίνο και με ψυχικές διαταραχές.

Το 2007-2008 δίδασκα το μάθημα της διατροφής σε ένα ιδιωτικό κολέγιο της Πάτρας στο τμήμα των βρεφονηπιοκόμων.

Παλαιότερα στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης εργάστηκα στο Νοσοκομείο «Υγεία» στην Αθήνα βιώνοντας τις διατροφικές απαιτήσεις των κλινικά ασθενών.

Κατάρτιση

Συμμετέχω στα περισσότερα συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες με στόχο την συνεχή ενημέρωση σε θέματα διατροφής και υγείας. Παρακολουθώ τις εξελίξεις στο χώρο μου για να είμαι ενήμερη με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα.

Ενδιαφέροντα

Όταν έχω ελεύθερο χρόνο μαγειρεύω κάτι καινούργιο, γευστικό και υγιεινό με τα παιδιά μου-ξετρελαίνονται με το μαγείρεμα. Μου αρέσει πολύ το θέατρο και το σινεμά. Τα σαββατοκύριακα λόγω του περισσότερου ελεύθερου χρόνου περπατάμε με τα παιδιά μέσα στη φύση αφού το σπίτι μας είναι μέσα στην εξοχή. Προσπαθώ, πάντα λόγω χρόνου, να γυμνάζομαι 2-3 φορές την εβδομάδα.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διαιτολογικό Γραφείο
Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου
Ρήγα Φεραίου 110-112, Πάτρα
2610226997
6977009596
Λίγα λόγια για το γραφείο