841
ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
silia koreli diaitologos diatrofologos

Σίλια Κορελή

Δαιτολόγος-Διατροφολόγος

Σπουδές

Φοίτησα στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Η πτυχιακή μου εργασία είχε θέμα την «Εκτίμηση της κατάστασης θρέψης και διατροφικών συνηθειών των εφήβων στον Πειραιά».

Απασχόληση

Η πρώτη μου απασχόληση με το επαγγελματικό κομμάτι της διαιτολογίας ήταν μέσω της πρακτικής μου άσκησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου, κ. Παπαχρήστου Παρασκευά, ιδρυτή του medNutrition. Μετά το τέλος της πρακτικής μου, εργάστηκα για κάποιο χρονικό διάστημα στον ίδιο χώρο ως επιμελήτρια ειδήσεων. Πλέον αποτελώ μέλος της ομάδας medNutrition ως επιστημονική συνεργάτις και αρθρογράφος. Στη συνέχεια εργάστηκα ως ιατρικός επισκέπτης στο κομμάτι ενημέρωσης σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής. Ταυτόχρονα εκτελώ τα διαιτολογικά μου καθήκοντα, με τη σύνταξη διαιτολογίων.

Κατάρτιση

Θέλoντας να διευρύνω τους ορίζοντες μου και να αναπτύξω θέματα συμπεριφοράς και επικοινωνίας παρακολούθησα και ολοκλήρωσα το εξάμηνο εκπαίδευτικό πρόγραμμα «Εξειδικευμένες Δεξιότητες Συμβουλευτικής και Επικοινωνίας για Διαιτολόγους» του Κέντρου Ψυχολογικών Εφαρμογών (ΚΕ.Ψ.ΕΦ). Στη συνέχεια, λόγω της επιθυμίας μου να ειδικευτώ σε θέματα αθλητικής διατροφής, παρακολούθησα το επιμορφωτικό σεμινάριο «Ειδικός αθλητικής διατροφής» του Εργομετρικού Κέντρου Διατροφής και Άσκησης Peak Performance το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της «Διεθνούς Κοινότητας Αθλητικής Διατροφής» (ISSN). Τέλος, καθώς η κατάρτιση είναι συνεχής, παρακολουθώ τις εξελίξεις στο χώρο μου, μέσα από τη συμμετοχή μου σε συνέδρια.

Ενδιαφέροντα

Από παιδί ο αθλητισμός ήταν το πρώτο μου ενδιαφέρον ή μάλλον ο τρόπος ζωής μου, γι'αυτό το λόγο και ασχολήθηκα 9 χρόνια με το τένις σε αγωνιστικό επίπεδο. Μπαλέτο και χορός ωστόσο δεν έλειψαν από την ενασχόληση μου σχετικά με τον αθλητισμό.

Καταλαβαίνεται λοιπόν ότι κυλούσε και κάποια καλλιτεχνική φλέβα μέσα μου, η οποία ήρθε και έδεσε με τη μικρή αναζήτηση του εαυτού μου μέσω της ζωγραφικής και της εκμάθησης κιθάρας. Ωστόσο στο τέλος η φωτογραφία μου τράβηξε όλο το ενδιαφέρον και αποτέλεσε το βασικό μου χόμπυ. Συμμετοχή σε video clip και ερασιτεχνική δημιουργία fashion blog δεν ξέφυγαν από αυτή τη «φλέβα».

Δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω την αγάπη μου για τον εθελοντισμό καθώς και τη φιλοζωϊκές μου ευαισθησίες.