ΠΙΣΩ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ioanna Pilarinou diaitologos

Ιωάννα Πυλαρινού

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
156912 Προβολές

Σπουδές

Το 2019 αποφοίτησα από το 2ο Γενικό Λύκειο Ζακύνθου με βαθμό άριστα. Το ταξίδι μου στον διατροφικό κλάδο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019, όταν εντάχθηκα ως φοιτήτρια στο τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Αφορμή για αυτό το ταξίδι στάθηκε ο μεγάλος πόθος μου να συνεισφέρω υπηρεσίες με στόχο τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και του τρόπου ζωής των συνανθρώπων μου. Πλέον είμαι αριστούχος τελειόφοιτη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Με στόχο τη διεύρυνση των γνώσεών μου πάνω στη Διατροφή και τη Διαιτολογία, τον επόμενο χρόνο θα ήθελα να παρακολουθήσω μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών σχετικό με την Κλινική Διατροφή.

Ερευνητικά και στο πλαίσιο των προπτυχιακών μου σπουδών, έχω ασχοληθεί με θέματα όπως «η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας εφαρμογής αυτό-διαχείρισης στη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών σε φαινομενικά υγιείς ενήλικες» και «η αξιολόγηση της αξιοπιστίας της ελληνικής πληροφορίας που είναι διαθέσιμη στο Διαδίκτυο».

Απασχόληση

Τον τελευταίο χρόνο και στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης, έχω απασχοληθεί ως ασκούμενη διαιτολόγος στο Κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Α.Ε. ΔΙΑΠΛΑΣΗ, στην πόλη της Καλαμάτας. Κατά την παραμονή μου σε αυτόν τον χώρο, εκπαιδεύτηκα στη σύνθεση διαιτολογίων για κλινικές καταστάσεις, την παρακολούθηση και τη σίτιση ασθενών, τη ζύγιση ασθενών με αναπηρικά αμαξίδια, την εκπόνηση συστήματος HACCP σε κουζίνα, την παρακολούθηση της διαδικασίας της μεριδοποίησης, την εξοικείωση με σκευάσματα και συσκευές εντερικής σίτισης και στην ανίχνευση του διατροφικό κίνδυνου.

Για μεγαλύτερη διεύρυνση των γνώσεών μου, απασχολήθηκα ως διαιτολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, εμβαθύνοντας στην διατροφική αξιολόγηση εξωτερικών και νοσηλευόμενων ασθενών, καθώς και στον έλεγχο των τροφίμων, των ψυγείων και των φορτηγών για την εξασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των προϊόντων, με στόχο τη διαφύλαξη της υγείας των ασθενών.

Κατάρτιση

Λατρεύω να ενημερώνομαι για τις εξελίξεις στον τομέα της διατροφής και της διαιτολογίας και για αυτό παρακολουθώ τακτικά συνέδρια, ημερίδες και ομιλίες συναδέλφων. Αρκετές φορές είχα την τιμή να συμμετέχω ως ομιλήτρια σε διατροφικές και ιατρικές εκδηλώσεις. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι και με τη συγγραφή επιστημονικών άρθρων, ενώ παράλληλα δεν ξεχνώ να ενημερώνομαι για τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα.

Ενδιαφέροντα

Μου αρέσει να παρακολουθώ εκπομπές και βίντεο που αφορούν την υγεία, τη διατροφή και την άθληση, ενώ παράλληλα λατρεύω να συμμετέχω σε εθελοντικές δράσεις, προσφέροντας κοινωνική εργασία. Είμαι λάτρης της άθλησης στη φύση και μου αρέσει να πηγαίνω βόλτες, να συναντώ φίλους και να περνάω ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά μου.

Στοιχεία Επικοινωνίας

+30 6988558716